Foto: DELFI
Šajā nedēļā vairāki jelgavnieki no Pētera, Raiņa, Mātera un citām ielām sūkstījušies, ka viņu daudzdzīvokļu mājās ir pārāk karsti radiatori, tādēļ telpās valdot neciešams karstums, bet bažas sagādā par janvāri gaidāmie apkures rēķini, ziņo "Zemgales Ziņas".

Kāda pilsētniece, kuras māju apsaimnieko SIA "Nebruk Jelgava", ziņo, ka viņas dzīvoklī (atrodas piecstāvu mājas augšējā stāvā) šonedēļ bijusi plus 27 grādu temperatūra. Dzīvoklī regulāri bijis jātur atvērts logs, uz radiatoriem likti mitri dvieļi, bet pašsajūta tāpat bijusi slikta, sevišķi bērniem. Mājas vecākā viņas namā nav, tāpēc nezinot, kur vērsties, lai apkures intensitāti samazinātu.

Kā skaidro apkures uzņēmuma SIA "Fortum Jelgava" pārstāve Guntra Matisa, tādos gadījumos iedzīvotājiem būtu jāvēršas pie mājas vecākā vai nama apsaimniekotāja un jāinformē par esošo situāciju. Lai noskaidrotu cēloņus, kādēļ dzīvoklī ir nesamērīgi augsta gaisa temperatūra, ir svarīgi zināt, vai šāda situācija ir tikai konkrētajā dzīvoklī, vai arī par karstumu sūdzas citi kaimiņi.

"Ja temperatūru ir nepieciešams samazināt, mājas pārvaldnieks jeb apsaimniekotājs mūs par to informē un tas tiek maksimāli ātri izdarīts," piebilst Matisa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!