Oktobra beigās Administratīvajā apgabaltiesā izskatīs jelgavnieka Anatolija Ļitvinova apelācijas sūdzību par Jelgavas Reģionālā sabiedrisko pakalpojumu regulatora (JRSPR) apstiprināto siltumenerģijas tarifu pilsētā.
Jāatgādina, ka pavasarī Jelgavas tiesas lēmumā tika noraidīta Ļitvinova prasība atzīt par spēkā neesošu Jelgavas Reģionālā sabiedrisko pakalpojumu regulatora apstiprināto maksātnespējīgās a/s “Jelgavas Siltumtīklu uzņēmums” siltumenerģijas tarifu kopš tā pieņemšanas brīža 2003. gada 29.augustā.

Iesniedzējs uzskata, ka pilsētas tiesa pieļāvusi nopietnus materiālos un procesuālos tiesību normu pārkāpumus, līdz ar to spriedums ir nelikumīgs. Jelgavas Reģionālā sabiedrisko pakalpojumu regulatora priekšsēdētāja Valentīna Prokopenko “Ziņas” informē, ka Administratīvajā apgabaltiesā jau maijā iesniegti regulatora paskaidrojumi un iebildumi. Regulatora paskaidrojumā minēts, ka tas noraida Ļitvinova apgalvojumu, ka tarifa projektu nav izvērtējuši neatkarīgie eksperti. Tarifa izvērtēšanas laikā bijuši pieaicināti gan Patērētāju tiesības aizsardzības centra pārstāvji, gan neatkarīgi eksperti. Regulators arī noraida apgalvojumus, ka nav ņemts vērā uzņēmuma iesniegtā tarifa projekta ekonomiskais pamatojums.

Prokopenko uzsver, ka lēmums ticis pamatots ar spēkā esošo likumdošanu, kā arī ņemti vērā citu Latvijas pilsētu apstākļi. “Piemēram, Liepājā un Daugavpilī netika nodrošināta iespēja iedzīvotājiem saņemt nepārtrauktus siltumapgādes pakalpojumus,” skaidro regulatora vadītāja.

Vienīgais arguments, kuram savā paskaidrojumā piekrīt JRSPR, ir tas, ka Jelgavas tiesa sprieduma rezolutīvajā daļā ir piemērojusi spēkā neesošu normatīvo aktu. Regulators uzskata, ka tā ir tiesas pārrakstīšanās kļūda un nerada juridiskas sekas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!