Jēra ribas ar sīpoliem un lēcām 

(5)

Authors

Četras Sezonas

Article Actions

APP - Article Actions

Jēra ribas ar sīpoliem un lēcām
Foto: ČetrasSezonas.lv

Šādi gatavot jēru man iemācīja kāds jēra gaļas audzētājs. Un tiešām, atstājot sīpolus pamatnē un jēru virsū uz mazas liesmas sautēties 2 h, iznākums ir dievīgs. Tikai izmanto pannu vai katlu, kurā sīpoli ir nevis vienā kārtā, bet divās vai trijās (lai nepiedegtu). Kopā ar lēcām ēdiens ir ne tikai sātīgs, bet arī veselīgs.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Sastāvdaļas:

  • 480 g nomizotu sīpolu, sagriezti šķēlēs
  • 500 g jēra ribiņu, sadalītas pa divām ribiņām vienā gabalā
  • 3 ēd.k. rapšu eļļas
  • 2 ēd.k. (40 g) adžikas
  • ½ čili, sagriezts plānās strēmelēs
  • jūras sāls pēc garšas
  • melnie pipari pēc garšas

lēcām:

  • 150 g lēcu
  • 5 timiāna zariņi

Pagatavošana:

  1. Katliņā liec pa visu apakšu sīpolus, vislabāk - divās vai trīs kārtās. Uzber čili.
  2. Sajauc ribiņas ar adžiku un uzliec uz sīpoliem, bet nemaisi. Uzliec katlam vāku. Sautē uz ļoti mazas liesmas 2 stundas. Nemaisot un neaiztiekot.
  3. Tikmēr katliņā uzvāri ūdeni ar sāli. Kad ūdens vārās, liec iekšā lēcas un timiānu. Vāri, līdz lēcas gatavas.
  4. Pasniedz, sajaucot lēcas ar sīpoliem un pa virsu liekot jēra ribiņas.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko Delfi arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form

Reklāmraksti

Reklāmraksti

Informējam, ka DELFI portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.