Aizvadītās nedēļas nogalē Jūrmalā, Vārnukrogā, policijas darbinieki mežā pie ugunskura aizturējuši sešus piedzērušos bērnus, kuri bija vecumā no 12 līdz 15 gadiem, pastāstīja Jūrmalas Pašvaldības policijas priekšnieks Māris Romanovskis.

Kārtības uzturētājus īpaši šokējusi bērnu vecāku attieksme, jo neesot bijis gandrīz nekādas intereses par to, kur atrodas viņu bērni un ar ko tie nodarbojas, sacīja Romanovskis.

Pašvaldības policijā 15.augustā saņemts izsaukums uz Vārnukrogu, kur jauniešu grupa kooperatīva teritorijā kurinot ugunskuru un lietojot alkoholu. Pēc tiesībsargu ierašanās svinētāju personību noskaidrošanai aizturēti seši bērni, kuri dzimuši 1995, 1997. un 1998.gadā. Alkohola saturs viņu organismā bijis no 0,59 līdz 1,9 promilēm.

Daļa bērnu nodoti vecākiem, viens 12 gadus vecs zēns, kuram palicis slikti, nogādāts slimnīcā, savukārt vienu bērnu māte atteikusies pieņemt un viņš nogādāts bērnu patversmē. Slimnīcā nogādātajam zēnam šī nav bijusi pirmā reize, kad viņš nonācis medicīnas iestādē alkohola reibumā.

Pēc Romanovska teiktā, četri bērni bijuši no Rīgas, bet pa vienam no Jelgavas un Carnikavas.

Par notikušo ir informētas bāriņtiesas un Valsts policija.

Pēc Romanovska vārdiem, vecāku attieksme pret saviem bērniem neesot saprotama un ir pat šokējoša. "Kā var nezināt un neinteresēties, ko dara bērni naktī, svešā vietā un mežā," teica Pašvaldības policijas priekšnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!