5.jūlijā Jūrmalā Pumpuros, Poruka ielā 14, svinīgi tiks atklāta par Jūrmalas pilsētas domes līdzekļiem jaunuzceltā pirmsskolas mācību iestāde „Namiņš”, kas ir Latvijā pirmā pirmsskolas izglītības iestāde, kas uzcelta un nodota ekspluatācijā pēc neatkarības atjaunošanas mūsu valstī, pavēstīja pilsētas domē.
Jaunais bērnudārzs spēs uzņemt 80 bērnus, kas ir par 44 vairāk, nekā bija iespējams vecajās telpās. Bērnudārzā vietas saglabās 36 audzēkņi, kas gāja dārziņā iepriekšējās telpās, un viņiem pievienosies jaunie jūrmalnieki no vispārējās rindas.

Pirmsskolas iestādes projektu pasūtījusi Jūrmalas pilsētas dome, tā kopējās izmaksas ir 650 000 latu. Tehnisko projektu izstrādājusi SIA „Infinitum”, bet būvdarbus veica SIA „Kalnozols celtniecība”.

Darbu gaitā uzbūvēta divstāvu ēka ar koka apdari 1384 kvadrātmetru platībā. Ēka būvēta no nedegošiem materiāliem, un tai izstrādāts atsevišķs ugunsdzēsības signalizācijas projekts. Nams ir speciāli pielāgots arī bērniem ar kustību traucējumiem. Aiz celtnes atrodas bērnu spēļu zona. Ielas malā izveidota autostāvvieta un noasfaltēta daļa Poruka ielas.

Pavisam Jūrmalā darbojas deviņas pirmsskolas mācību iestādes, 2004.gadā tās apmeklēja 1683 bērni, tai skaitā 200 no citām pašvaldībām, kā, piemēram, no Rīgas – 90, Salas pagasta -14, un citām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!