Jūrmalas pilsētas dome 16.septembrī piedalījās 5.starptautiskajā tūrisma darba seminārā Kaļiņingradā un 24.septembrī Maskavā Jūrmalas pilsētas domes pārstāvji kopā ar Jūrmalas pilsētas tūrisma uzņēmējiem piedalīsies TAVA pārstāvniecības Maskavā rīkotajā tūrisma darba seminārā.
"Kaļiningradas darba semināra mērķis bija Latvijas, Lietuvas un Polijas tūrisma profesionāļu tikšanās un tūrisma iespēju virzīšana Kaļiņingradas apgabalā. Pasākuma pirmā daļa bija kontaktu birža, kurā par Latviju un it īpaši Jūrmalu ļoti lielu interesi izrādīja Krievijas tūrisma aģentūras – gan tās, kas jau sadarbojas ar Latviju, gan arī tās, kas tikai plāno piedāvāt ceļojumus uz mūsu valsti," stāsta Jūrmalas pilsētas domes Tūrisma un ārējo sakaru nodaļas vadītāja vietniece Aleksandra Pugina..

Kontaktu biržu apmeklēja ne tikai tūrisma aģentūru pārstāvji no Kaļiņingradas, bet arī no tālākiem Krievijas reģioniem – Omskas, Ufas, Volgogradas, Kazaņas, kā arī no Kazahstanas. Jūrmala ir labi pazīstama arī tur, galvenokārt ar saviem vasaras mūzikas festivāliem, līdz ar to brošūras par kūrorta ārstniecību, SPA pakalpojumiem, viesnīcu piedāvājumiem, konferenču un semināru rīkošanas iespējām bija ļoti pieprasītas. Vietējo tūrisma firmu ieinteresētību sekmē arī Latvijas konsulāta atklāšana Kaļiņingradā, kas būtiski atvieglo vīzu kārtošanu. Sava pozitīva nozīme arī avioreisa Rīga – Kaļiņingrada atklāšanai.

TAVA pārstāvniecības Maskavā rīkotajā tūrisma darba seminārā 24.septembrī Jūrmalas pilsētas domes un tūrisma uzņēmēju delegācija tiksies pārstāvjiem no Krievijas tūrisma kompānijām un plašsaziņas līdzekļiem.

"2006.gadā Jūrmalu apmeklēja 12 582 tūristu no Krievijas. Viņi pavadīja Jūrmalā 66 796 naktis, kas ir 17% no visām pavadītām tūristu naktīm Jūrmalā. Kaut arī pēc skaita Krievija ir 4.vietā, taču pēc pavadīto dienu skaita Jūrmalā tas ir otrais lielākais tirgus. Šī gada statistikas dati liecina par to, ka tūristu skaits no Krievijas turpina pieaugt un ne tikai vasarā. Lielākā daļa tūristu ir no Maskavas un Sanktpēterburgas, tomēr arī citās Krievijas pilsētās Jūrmalu labi zina un labprāt šeit brauktu atpūsties. Lai palielinātu tūristu skaitu no Krievijas reģioniem, ir nepieciešams aktīvs mārketings, kā arī Latvijas pārstāvniecību atvēršana šajos reģionos," informē Jūrmalas pilsētas domes tūrisma un ārējo sakaru nodaļas vadītāja Gunta Ušpele.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!