Strādājot pie nākamā gada Jūrmalas budžeta, ieņēmu samazinājums tiek prognozēts par 31%, tādēļ tiek vērtētas arī iespējas, kā palielināt ieņēmumus, piemēram, palielinot iebraukšanas maksu pilsētā un organizējot lielus kultūras pasākumus, ceturtdien žurnālistiem stāstīja Jūrmalas mērs Raimonds Munkevics ("Jūrmala - mūsu mājas").

Iespējams, ka jau nākamajā nedēļā domē tiks pieņemts lēmums par iebraukšanas maksas palielināšanu no pašlaik esošā viena līdz diviem latiem.

"Jautājums par iebraukšanas maksas paaugstināšanu tika skatīts jau iepriekšējā domes sastāvā, bet deputātu nesaskaņu dēļ tas netika pieņemts. Iebraukšanas maksai pilsētā vajadzētu būt daudz lielākai, taču patlaban pieckārtīgu palielinājumu cilvēkiem būtu psiholoģiski grūti uztvert. Esmu pārliecināts, ka iebraukšanas maksas palielināšana par vienu latu neatturēs cilvēkus apmeklēt Jūrmalu. Pilsētas budžetā tas ienesīs papildus miljonu latu, kas ir ļoti būtiski," sacīja Munkevics.

Tāpat kā līdz šim, iebraukšana Jūrmalā bez maksas būs iedzīvotājiem, kuri būs deklarējušies un reģistrējuši savu autotransportu Jūrmalā. No Jūrmalā deklarētajiem iedzīvotājiem 83% viņu samaksātais algas nodokļa nonāk Jūrmalā, kas ir pašvaldības lielākais ienākuma avots, vēstīja Jūrmalas mērs.

Nākamā gada budžetā prioritāte būs sociālā aizsardzība. Pabalstu jomā budžeta pieaugums nākamajā gadā Jūrmalā tiek plānots par 26%.

Munkevics informēja, ka patlaban tiek strādāts pie pašvaldības struktūras reorganizācijas ar mērķi samazināt izdevumus vēl par 15%. Reorganizācija skars arī kultūras iestādes. Reorganizācija paredz apvienot vairākas kultūras iestādes vienā iestāde.

Samazinoties finansējumam, samazināsies arī iespējas palīdzēt ar naudu kultūras pasākumiem, tādēļ nākamajā gadā Jūrmala plāno vairāk uzmanību pievērst lielo
pasākumu organizēšanai.

Līdz šim lielākie pašvaldības organizētie kultūras pasākumi bija Jomas ielas svētki un konkurss "Jaunais vilnis". Nākotnē ir plānots katru mēnesi noorganizēt kādu lielu pasākumu. Jūrmalas domes vadības līmenī runāts, ka nākamajā gadā būtu nepieciešams rīkot sezonas atklāšanas un noslēguma pasākumu. Ja līdz šim sezonas atklāšana un noslēgšana notika Dzintaru koncertzālē ar koncertiem, tad nākamajā gadā dažādi pasākumi varētu notikt jau visā pilsētā, stāstīja Jūrmalas mērs.

Tāpat iecerēts Jūrmalā atjaunot ralliju, kas jau iepriekš divas reizes pilsētā ir norisinājies ar panākumiem. Ar rallija organizēšanu pilsētai arī pēc sezonas baigām būtu iespēja piesaistīt gana daudz cilvēkus.

Munkevics uzvēra, ka patlaban notiek arī darbs pie kūrorta attīstība koncepcijas izstrādes, kas tuvākajā laikā tiks nodots sabiedriskajai apspriešanai. Šo dokumentu mērķis ir panākt Jūrmalas kūrorta statusa atzīšanu valsts līmenī.

Pēc ievēlēšanas Jūrmalas domes vadītāja amatā Munkevis esot strādājis pie budžeta izdevumu samazināšanas, samazinot budžeta izdevumus par 4,4 miljoniem latu, kā arī samazinot algas par 15%, izņemot minimālās algas. Patlaban tiek strādāts pie pašvaldību struktūru reorganizācijas.

Tuvākajā nākotnē Jūrmalā plānots veidot veloceliņu no Dubultiem līdz Vaivariem, kā arī iecerēta Ķemeru parka atjaunošana.

Kā ziņots, par Munkevicu 16.jūlijā nobalsoja desmit domes deputāti. Savukārt par otru šī amata kandidātu - SIA "Jūrmala ATU" direktoru Juri Visocki (JL) - nobalsoja četri deputāti. No 15 deputātu nodotajiem vēlēšanu biļeteniem derīgi bija 14.

Munkevics jau bijis Jūrmalas domes priekšsēdētājs no 2006.gada septembra līdz 2008.gada oktobrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!