Lai nodrošinātu invalīdu pārvietošanās iespējas, Jūrmalas dome nolēmusi ieviest pilsētā speciālo transportlīdzekļu pakalpojumus, informē pašvaldībā.
Grozījumi lēmumā par sociālo pakalpojumu saņemšanas un finansēšanas kārtību paredz, ka speciālo transportlīdzekļu pakalpojumus varēs saņemt jūrmalnieki, kuri nevar pārvietoties ar sabiedrisko transportu.

Speciālo transportu cilvēki ar īpašām vajadzībām varēs lietot, lai saņemtu veselības aprūpi, varētu piedalīties kultūras un izklaidējošos pasākumos, kā arī nokļūtu nepieciešamajās iestādēs.

Lai pieteiktos uz transportu, Labklājības pārvaldē būs jāiesniedz iesniegums, veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu Valsts komisijas izziņa, kā arī jāuzrāda transportlīdzekļa reģistrācijas apliecība un transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas polise.

Speciālā autotransporta pakalpojumi personai tiks sniegti apmērā līdz 120 latiem gadā. Noteikumi paredz, ka līdz 70 latiem tiks apmaksāta arī degvielas iegāde speciāli pielāgotajam transportam.

Labklājības pārvaldes sociālās aprūpes pakalpojumu piešķiršanas komisijai būs tiesības lemt arī par vienreizēju speciālā autotransporta pakalpojumu sniegšanu pensionāriem, kuru ienākumi nepārsniedz 80 latus mēnesī un kuriem nav apgādnieku. Pensionāri uz speciālo transportu varēs pretendēt, lai nokļūtu veselības un sociālās aprūpes iestādēs.

Tāpat uz transportu varēs pretendēt personas, kurām saskaņā ar individuālo sociālās rehabilitācijas plānu jāierodas ārstniecības vai mācību iestādēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!