Foto: LETA
No apvienības "Saskaņas centrs" (SC) saraksta ievēlētā, vēlāk bezpartijiskā Jūrmalas domes deputāte Marija Vorobjova, kas līdz šim atradās pašvaldības opozīcijā, nolēmusi pievienoties partijai LPP/LC, pastāstīja Jūrmalas mērs Gatis Truksnis (LZS, KDS, LPP/LC).

Truksnis norādīja, ka Vorobjova izteikusi vēlmi iestāties LPP/LC un partijas Jūrmalas nodaļa to vienprātīgi atbalstījusi. Šis jautājums gan vēl tikšot izskatīts LPP/LC valdē un viņai būšot trīs mēnešu pārbaudes laiks, pirms varēs kļūt par pilnvērtīgu partijas biedru.

Jūrmalas mērs skaidroja, ka Vorobjovas pievienošanos LPP/LC vērtējot pozitīvi. "Tas ir labi iedzīvotājiem, ka partiju pārstāvji Jūrmalas domē konsolidējas. Vorobjova arī guvusi diezgan lielu vēlētāju atbalstu un varēs palīdzēt integrācijas jautājumos," sacīja Truksnis.

Truksnis arī neredzot lielas problēmas, ka Vorobjovai varētu būt grūti sastrādāties koalīcijā ar bijušo domes priekšsēdētāju, kukuļdošanā apsūdzēto Raimondu Munkevicu ("Jūrmala - mūsu mājas"), ar kuru viņai iepriekš bija lielas nesaskaņas. "Te nav runas, ka būtu jāsastrādājas ar kādu konkrētu deputātu. Par to, lai dome strādātu bez aizķeršanās, atbildu es," uzsvēra Jūrmalas mērs.

Tāpat viņš norādīja, ka līdz šim deputāte neesot bijusi stingrā opozīcijā un daudzos balsojumos rīkojusies kā pozīcijas pārstāve. Truksnis arī apgalvoja, ka koalīcijā neesot stingras balsojumu disciplīnas.

Jūrmalas mērs, taujāts par to, vai Vorobjova līdz ar iestāšanos LPP/LC nevarētu iegūt kādu amatu pašvaldībā, apgalvoja, ka "par amatiem te nav runas" un "nav tāda uzstādījuma bijis". "Mēs varam runāt par atbildības sfērām, kur deputāts var dot savu pienesumu, un to var darīt katrs deputāts," piebilda Truksnis.

Vorobjova vēl pagājušā gada sākumā tika uzskatīta par uzticamu nu jau gāztā mēra Munkevica līdzgaitnieci, jo kopā ar otru no SC ievēlēto deputāti Larisu Loskutovu negaidīti atbalstīja Munkevicu domes priekšsēdētāja vēlēšanās. SC viņas par nepaklausību izslēdza.

2010.gada pavasarī Vorobjova nostājās Munkevica pretinieku pusē. Tieši viņa nodeva atklātībai informāciju par Munkevica izdarīto spiedienu, lai SIA "Dzintaru koncertzāle" iepirkumu konkursā par uzvarētāju apstiprinātu SIA "Priority". Pēc tam Munkevics sasauca kapitālsabiedrību dalībnieku sapulces, lai Vorobjovu atceltu, bet nepaspēja - pie viņa ieradās Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs un mēru aizturēja, un vienā dienā ar tiesas lēmumu viņu apcietināt Munkevics uzzināja par Jūrmalas domes balsojumu, ar kuru viņš atcelts no amata.

Pēc Munkevica gāšanas un Romualda Ražuka (PS) ievēlēšanas par Jūrmalas mēru Vorobjova kļuva par Jūrmalas galveno kontrolieri, jo dome izveidoja īpašu kontroles komisiju.

Tomēr jau 2010.gada septembrī pēc Munkevica atbrīvošanas no apcietinājuma Ražuks tika no mēra amata gāzts un par Jūrmalas domes priekšsēdētāju kļuva Truksnis. Līdz ar šo varas maiņu un nonākšanu opozīcijā Vorobjova zaudēja vairākus amatus pašvaldības uzņēmumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!