Foto: LETA
Jūrmalas dome piektdien ārkārtas sēdē nolēma izveidot otru vicemēra amatu un par domes priekšsēdētāja vietnieci pilsētsaimniecības jautājumos ievēlēja deputāti Larisu Loskutovu (SC), informēja pašvaldībā.

Savu amatu saglabāja vicemērs Māris Dzenītis, līdz ar to pašvaldībā tagad ir divi domes priekšsēdētāja vietnieki.

Ārkārtas sēdē tika arī nolemts likvidēt domes valdi un izveidot Jūrmalas pilsētas domes Kapitāla daļu pārvaldīšanas nodaļu. Jaunajā Kapitāla daļu pārvaldīšanas nodaļā tika izveidotas divas štata vietas.

Deputāti nolēma mainīt arī domes komiteju skaitu un sastāvu. Pašreizējo septiņu komiteju vietā tika izveidotas sešas, apvienojot Attīstības un Vides komiteju.

Par visām minētajām izmaiņām balsoja astoņi deputāti, bet pret bija seši.

Kā ziņots, Jūrmalas dome vakar vēlu vakarā nolēma par domes priekšsēdētāju iecelt bijušo pilsētas izpilddirektoru Gati Truksni (LZS, KDS, LPP/LC).

Pēc ievēlēšanas Truksnis norādīja - viņš ticot un cerot, ka izdosies strādāt tā, lai jau pēc mēneša vai diviem deputātu atbalsts pieaugtu un lai katrs domnieks sajustu, ka ir iesaistīts domes darbā.

Truksnis solīja, ka jau tuvākajā laikā sāks sarunas ar katru deputātu individuāli, apkopos viedokļus, mēģinās tos sabalansēt un virzīties tālāk. Kā svarīgākos pirmos veicamos darbus Truksnis minēja turpināt darbu pie nekustamā īpašuma nodokļa problēmas, sagatavoties apkures sezonai un pēc iespējas samazināt tarifa lēcienu, kā arī sagatavot investīciju plānus un plānot nākamā gada budžetu.

Jaunievēlētais mērs atzina, ka būtu jālikvidē paralēlās domes struktūras, piemēram, domes valde. Jāmēģina vairāk funkciju uzticēt vietniekiem. Viņaprāt, ar vienu vietnieku esot par maz, vajadzētu vismaz divus - Māris Dzenītis jau esot viens vietnieks, bet otrs vietnieks varētu būt Loskutova.

Kopā ar funkcijām vietniekam vajadzētu deleģēt arī atbildību. Truksnis minēja, ka būtu jāatjauno Kapitālsabiedrību pārvaldes nodaļa, kurā speciālisti veiktu pašvaldības kapitālsabiedrību uzraudzību. Šī nodaļa varētu būt kāda mēra vietnieka tiešā pakļautībā.

Truksnis arī pauda cerību, ka izdosies deputātus apvienot, jo beidzot "ir jābeidz kašķēties un jāsāk strādāt".

ka Jūrmalas domes deputāti ceturtdien no pilsētas mēra amata atcēla Romualdu Ražuku (PS), kurš šajā amatā pabija vien dažus mēnešus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!