Foto: LETA
Pēc vides ministra Raimonda Vējoņa (ZZS) izteikumiem, ka tiek pētīta iespēja atlaist Jūrmalas domi, tās vicemērs Māris Dzenītis vērsies pie ministra, aicinot uz diskusiju, portālu "Delfi" informēja domes pārstāve Inese Auniņa.

"Spriežot pēc publiski izskanējušām ziņām, vides ministram Raimondam Vējonim nav pietiekamas informācijas par reālo situāciju Jūrmalas pašvaldībā. Tāpēc aicinu ministru vizītē uz mūsu pilsētu, lai nepastarpināti pārrunātu visus aktuālos jautājumus," norāda Dzenītis.

Domes vicemērs uzsver, ka ir pārliecināts - pēc šādas tikšanās "varēsim rast abpusēju izpratni un veidot veiksmīgu turpmāko sadarbību. Šobrīd, kad notiek aktīvs darbs nākamā gada budžeta sagatavošanā, Jūrmalai un citām pašvaldībām vissvarīgākais ir nekustamā īpašuma nodokļa nesamērīgā paaugstināšana". Jūrmalas pilsētas dome cer uz ministra atbalstu, lai kopīgiem spēkiem rastu tādu šī jautājuma risinājumu, kas atbilstu valsts ekonomiskajai situācijai un iedzīvotāju reālajai maksātspējai, uzsver Dzenītis.

Vējonis intervijā laikrakstam "Neatkarīgā Rīta avīze" atzina, ka pašlaik tiek pētīta iespēja atlaist Jūrmalas domi. Vējonis, saskaņā ar koalīcijas vienošanos, nākotnē vadīs arī apvienoto Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju.

Vējonis intervijā pauda, ka ar "Jūrmalas domi viss nav kārtībā", tā ir maksimāli sadrumstalota un bieži pieņem nekonsekventus lēmumus. "Domes priekšsēdētāji mainās biežāk nekā gadalaiki, bet nelabie paradumi paliek. Labi apmaksātos amatos nereti tiek "savējie"," intervijā laikrakstam sacīja Vējonis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!