Jautājums: Labdien! Mūsu sunītim, puikam (2,5 gadi) - ir būdiņa (mēs dzīvojam vienstāvu privātmājā), bet tā būdiņa atrodas priekšnamā lielā telpā. Viņam tur patīk. No rīta ap septiņiem tās palielās telpas stūros un arī uz savas būdas viņš katru rītu un arī pa dienu uzčurā. Ārā mēs viņu vedam katru dienu, bieži.

Čurā viņš gandrīz pie katra krūma, uz zāles, kokiem. Normāli nestaigā, bet visur "apzīmē savu teritoriju". Tā jau turpinās vairāk kā mēnesi. Šodien pamanījām, ka skraidot pa istabu, viņam sāk pilēt čuras. Kad viņš paguļ arī sāk pilēt. Tā bija šodien. Kāpēc viņš tik daudz čurā? Kas viņam kaiš? Pasakiet lūdzu! Ļoti gaidām atbildi.

Tagad ārā ir ļoti silts, tāpēc viņš pa dienu ir ārā pie būdas pavadiņā. Pats viņš no tāda karstuma izguļas uz bruģa. Pa dienu viņš sēž ēnā.

Konsultē veterinārārste Olita Vecuma - Veco (Dzīvnieku veselības centrs, F. Candera iela 4, Rīga, tālr. 7500494):

Tas, ka nekastrēts suns iezīmē savu teritoriju, ir normālas uzvedības daļa, bet patvaļīga urinācija ir saslimšana. Pirms diagnozes noteikšanas un ārstniecības līdzekļu izvēles nepieciešams veikt urīna analīzes. Šādām pazīmēm ir vairākas saslimšanas, kas arī prasa atšķirīgu terapiju. Ja urīna analīzes ir normas robežās, ieteicams veikt urīnpūšļa, nieru un prostatas ultrasonogrāfisko izmeklēšanu.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu e-konsultāciju par mājdzīvniekiem, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: dzivnieki@delfi.lv. Šiem ieteikumiem ir tikai izglītojošs nolūks, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!