Foto: AFI
Ugunsdzēsēji svētdien rīta pusē izglābuši kādu vīrieti, kas iekritis akā un saviem spēkiem nav varējis no tās izkļūt, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Svētdien plkst. 10:51 VUGD saņēma informāciju, ka Daugavpils novada Kalkūnes pagastā cilvēks atrodas akā un saviem spēkiem nevar no tās izkļūt ārā. Notikuma vietā ugunsdzēsēji-glābēji konstatēja, ka akā 15 metru dziļumā atrodas 34 gadus vecs vīrietis, kuram ir aptrūcies gaiss un viņš saviem spēkiem vairs nevar izkļūt ārā. Ar virves palīdzību ugunsdzēsējs glābējs nokļuva pie vīrieša un izvilka viņu ārā.

Brīvdienās notikušas arī vairākas ugunsnelaimes, vienā no tām cietis cilvēks, liecina VUGD apkopotā informācija. Sestdien plkst. 16:27 VUGD saņēma informāciju, ka Talsos, Krievraga ielā, deg dzīvojamā istaba. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka divstāvu dzīvojamajai mājai deg skurstenis un konstrukcijas pie skursteņa. Ugunsgrēkā cieta mājas saimnieks, kurš ar roku apdegumiem tika ievietost slimnīcā.

Naktī no sestdienas uz svētdienu, plkst. 00:32, VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā, Palmu ielā, deg neapsaimniekota ēka. No degošās ēkas tika evakuēti septiņi cilvēki, savukārt no blakus esošās apdzīvotās ēkas – četri cilvēki. Kopējā degšanas platība bija 40 kvadrātmetri.

Neilgi pēc tam, plkst. 4:44, VUGD saņēma informāciju, ka Grobiņas novada Cimdeniekos deg dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka divstāvu dzīvojamās mājās otrajā stāvā deg sadzīves atkritumi 10 kvadrātmetru platībā. No otrā stāva ar kāpņu palīdzību tika evakuēti četri cilvēki.

Kopumā aizvadītajās brīvdienās VUGD saņēma 51 izsaukumu - dzēsti 33 ugunsgrēki, veikti 14 glābšanas darbi, bija arī četri maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkā cietis viens cilvēks, neviens nav gājis bojā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!