Pirmdien Kandavas novada domes ārkārtas sēdē domes priekšsēdētāja algu noteica iepriekšējās algas apmēros, kas ir piecas minimālās mēnešalgas, jeb 900 latu, informēja Kandavas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Aija Zariņa.

Tas nozīmē, ka jaunievēlētais Kandavas mērs Rolands Bārenis (partija "Pilsoniskā savienība", PS) saņems tādu pašu atalgojumu, kā iepriekš Alfreds Ķieģelis (centriskā partija "Latvijas zemnieku savienība", LZS). Saskaņā ar likumu pārējo pašvaldības administrācijas darbinieku atalgojumu nosaka pēc domes priekšsēdētāja algas.

Tāpat šodienas sēdē dome ievēlēja pastāvīgo komiteju vadītājus. Finanšu, plānošanas un novada attīstības komiteju vadīs Rolands Bārenis (PS). Sociālo lietu un sabiedrisko pakalpojumu komiteju vadīs Silvija Tiltiņa (LZS). Veselības un vides aizsardzības un komunālo jautājumu komiteju vadīs Normunds Štoferts (JL). Izglītības, kultūras un sporta komiteju vadīs Inga Priede (SCP).

Kandavas novadā ir ap 10 000 iedzīvotāju, kas ir līdzīgi iedzīvotāju skaitam Ozolnieku novadā (pēc apvienošanās ar Sidrabenes pagastu), Iecavas novadā vai Aizkraukles novadā.

1.jūlijā Kandavas novada jaunās domes pirmajā sēdē, aizklāti balsojot, par domes priekšsēdētāju tika ievēlēts Rolands Bārenis (PS).

Kandavas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Aija Zariņa informēja, ka domes priekšsēdētāja amatam tika izvirzītas divas kandidatūras - līdzšinējais domes priekšsēdētājs Alfreds Ķieģelis (LZS) un Rolands Bārenis (PS).

Bārenis kļuvis par Kandavas novada vadītāju ar desmit deputātu balsīm, kamēr Ķieģelim bijušas tikai piecas balsis. Iepriekš Bārenis bija valdes priekšsēdētājs sakaru iekārtu izplatītājam Latvijā SIA "Selkoms".

Par Kandavas novada domes priekšsēdētāja vietnieci ir ievēlēta Leonārija Gudakovska (LPP/LC). Par Kandavas novada domes izpilddirektori atkārtoti ir iecelta līdzšinējā domes izpilddirektore Sandra Bērziņa.

1.jūlijā deputāti domes ārkārtas sēdē vienojās arī par novada komitejām, izveidojot četras komitejas. Nākamā Kandavas novada domes ārkārtas sēde tika nozīmēta 6.jūlijā.

Pirmās domes ārkārtas sēdes noslēgumā līdzšinējais domes priekšsēdētājs Alfreds Ķieģelis (LZS) paziņoja par mandāta nolikšanu.

Septiņi no vienpadsmit iepriekšējās Kandavas novada domes deputātiem ievēlēti jaunajā novada domē, kurā būs 15 deputātu.

Kandavas novada Vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Didzis Zeibots informēja, ka no iepriekšējās domes sastāva jaunajā Kandavas novada domē ievēlēti - Kandavas novada domes priekšsēdētājs Alfreds Ķieģelis (LZS), Ivars Lasis (LZS), Andris Aleksīns (LPP/LC), Viesturs Valdis Dreimanis (LPP/LC), Leonārija Gudakovska (LPP/LC), Normunds Štoferts (JL) un Dainis Rozenfelds (Tautas partija, TP, agrāk Darba partija).

Savukārt no pagastiem un jaunpienācējiem ievēlēti - Silvija Tiltiņa (LZS), Aivars Dainis Freimanis (LZS), Aksilda Petrevica (LZS), Guntars Indriksons (JL), Inga Priede (SCP), Ojārs Budžens (SCP), Rolands Bārenis (PS) un Solvita Horste (PS).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!