Karpas recepti iesaka pavāre Rudīte Žukova. Vajadzīgās sastāvdaļas: karpa, divi sīpoli, 50 g sviesta, 0,5 l gaišā alus, selerijas sakne, pētersīļi, burkāni, lauru lapas, pipari un smaržīgie pipari, sāls.

Pagatavošana

Notīrītu un izķidātu karpu sadala gabalos, tos apvārta miltos. Katlā izkausē sviestu, apcep tajā karpu, pieliek rīvētas saknes, smalki sagrieztu sīpolu, pieliek piparus, lauru lapas, uzlej alu un sautē cepeškrāsnī mīkstu.

Pēc tam karpu izņem. Šķidrumā ieber sarīvētu rupjmaizi un novāra. Mērcei pieliek sāli pēc garšas, nokāš un pārlej zivij. Ļauj siltumā ievilkties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!