Foto: ČetrasSezonas.lv
Tradicionāli gatavoto, parasto kartupeļu biezeni man šoreiz gribējās pagatavot nedaudz neparastu un vēl garšīgāku, pievienojot pašu kūpinātu sviestu. Protams, ja tu nevēlies tādu gatavot, tad pievieno sviestu, kuram nav piedevu, bet, ja vien ir iespēja, tad pamēģini ar kūpinātu sviestu, garša ir burvīga.
Sastāvdaļas:
  • 500 g kartupeļu
  • 200 ml piena
  • 30 g kūpināta sviesta
  • 150 ml saldā krējuma
  • 1 g baltu malto piparu
  • sāls

Pagatavošana:

  1. Sagatavo katlu kūpināšanai. Katlā ieklāj lielu folijas gabalu, kam puse paliek ārpus katla. Uz apakšējās folijas uzliec alkšņu skaidas tā, lai tās pārklāj pamatni, pārloki otru folijas kārtu pāri un virskārtu sadursti ar nazi vai dakšu (pa caurumiem izdalīsies aromāts). Liec katlu ar vāku uz mazas liesmas, lai tas sāk izdalīt aromātu. Tad liec uz folijas bļodu ar sviestu un pa virsu katlam - vāku. Kūpini apmēram 7-10 minūtes.
  2. Kartupeļus liec aukstā ūdenī un uz lielas liesmas vāri. Kad ūdens sāk burbuļot, nogriez mazāku liesmu un turpini vārīt, līdz kartupeļi mīksti. Nokās. Saspaidi kartupeļus - vai nu ar stampu, vai ar kartupeļu spiedi. Liec katliņā.
  3. Pielej katliņā pienu, sviestu un saldo krējumu un visu samaisi. Sildi un puto biezeni ar putojamo slotiņu līdz viendabīgai konsistencei. Beigās liec sāli un piparus.
Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!