Kārums no svaigām olām - gaisīgā omlete 

(5)

Authors

Četras Sezonas

Article Actions

APP - Article Actions

Kārums no svaigām olām - gaisīgā omlete
Foto: ČetrasSezonas.lv

Ne vienmēr omletei ir jāasociējas ar smagumu un daudz dzeltenuma. Šad tad lieliski noder arī kas vieglāks. Ja zini, ka olas ir svaigas, un tev patīk ēst tieši vidēji ceptas olas, tad pietiks, ja izcepsi 5 minūtes, un pēc tam, griežot olas baltumu, tev viegli šur tur iztecēs ārā arī dzeltenums.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Sastāvdaļas:

  • 4 olas, dzeltenumi atdalīti no baltumiem
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • sviests pannas ietaukošanai

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Ar sviestu ietauko visu pannu, arī maliņas.
  2. Bļodā ar dakšiņu sakul olu dzeltenumus, kam pievieno pavisam nedaudz sāls. Otrā bļodā ar mikseri saputo olu baltumus ar nedaudz sāls, līdz tie ir stingri, bet ne sausi, kādas 2 minūtes.
  3. Olu baltumos lej iekšā olu dzeltenumus un viegli iemaisi, pilnībā nesamaisot. Lai vietām paliek redzami dzeltenumi. Lej sagatavotajā pannā, viegli izlīdzini un liec krāsnī cepties.
  4. Cep krāsns vidējā nodalījumā augšas un apakšas režīmā kādas 5-7 minūtes. Kad virsiņa, pieskaroties ar roku, ir stingra, bet ne cieta, ņem ārā un liec ar visu pannu galda vidū, lai pēc tam katrs var nogriezt, cik lielu gabaliņu vēlas.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko Delfi arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form

Informējam, ka DELFI portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.