Foto: AFP/Scanpix
Ķīnā, tāpat kā Korejā un Vjetnamā, vadoties pēc Mēness kalendāra, Jaunais gads šogad tiks sagaidīts 26. janvārī. Tradicionālajā ķīniešu Vecgada maltītē galdā tiek celti vistas gaļas un zivju ēdieni, kā arī saldumi, jo saskaņā ar ticējumiem, šie ēdieni nes veiksmi nākošajā gadā. Pie tam Vecgada maltītē nedrīkst visu apēst – daļa no ēdiena ir jāatlicina arī uz Jaungada dienu, lai nākamajā gadā nebūtu jācieš bads.

Attēlā: Kāda ķīniešu restorāna īpašnieks nomēra 309 kg smago zivi (un tas nav valis), kuru viņš jau laicīgi, 2009. gada 14. janvārī, iegādājies Ķīnas dienvidos no zvejniekiem Džuhajā, Guandunas provincē. Zivs viņam izmaksājusi 60 000 juaņu (ap Ls 4700), un tā tiks piedāvāta viņa restorāna ēdienkartē visā Mēness kalendāra Jaungada svētku laikā, kas ķīniešiem turpinās apmēram divas nedēļas un beidzas ar Laternu svētkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!