Ķiršu jogurta un pilngraudu mafini
Foto: ČetrasSezonas.lv

Kādreiz gadās, ka mājās ir par daudz ķiršu jogurta, un tu saproti – lai vai kā gribētu, līdz termiņa beigām apēst nepaspēsi. Tad atliek to pievienot mīklai un izcept mafinus. Šoreiz veselīgākus un mazāk alerģiskus – jo olu vietā pievieno linsēklu biezeni un augstākā labuma kviešu miltu vietā izmanto pilngraudu kviešu miltus.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Sastāvdaļas:

  • 50 g tumšo linsēklu
  • 60 ml ūdens
  • 200 g ķiršu jogurta
  • 170 g pilngraudu kviešu miltu
  • 90 ml saulespuķu eļļas
  • 120 ml piena
  • 110 g Demeraras cukura
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 1 tējk. sodas
  • šķipsniņa jūras sāls
  • 60 g žāvētu ķiršu
  • 60 g gaišo rozīņu

Rezultāts:

12 mafini

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 195 grādus karstu. Mafinu formiņas vai nu ietauko, vai arī izklāj ar papīra formiņām.
  2. Traukā liec linsēklas un ūdeni un sablenderē, lai ir bieza krēmveida masa (ja vēl iekšā nedaudz lielāku linsēklu gabaliņu - nekas).
  3. Lielākā bļodā sajauc miltus, cukuru, jūras sāli, sodu un cepamo pulveri.
  4. Otrā bļodā sajauc jogurtu un linsēklu maisījumu. Samaisi. Pielej eļļu un pienu un visu samaisi ar dakšiņu tikai tik daudz, lai viss sajaucas kopā.
  5. Šķidrās sastāvdaļas iejauc sausajās sastāvdaļās un samaisi, pēc iespējas mazāk maisot, bet tomēr, lai viss ir vienmērīgi sajaucies. Lai liekas, ka masa ir līdz galam neizmaisīta. Pieliec ķiršus un rozīnes. Iemaisi, lai ir visā mīklā.
  6. Sadali vienmērīgi pa formiņām un pannu liec krāsns vidējā nodalījumā augšas un apakšas režīmā. Cep apmēram 25 minūtes, līdz mafins ir zeltains un, pabakstot to ar pirkstu, tas ir čagani stingrs.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv.

Seko Delfi arī Instagram vai Telegram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form