Foto: F64
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) veic pārbaudi, lai izvērtētu Jūrmalas pilsētas un tās kapitālsabiedrību valsts amatpersonu darbības atbilstību likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" normām, pieņemot darbā radiniekus.

KNAB pārstāve Ieva Karlsberga pastāstīja, ka birojs uz juridiskas personas iesnieguma pamata veic pārbaudi, lai izvērtētu Jūrmalas pilsētas un tās kapitālsabiedrību valsts amatpersonu darbības atbilstību likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" normām, pieņemot darbā radiniekus un nosakot viņiem atalgojumu. Tāpat saistībā ar šiem faktiem tiek veikta valsts amatpersonu darbības tiesiskuma pārbaude, rīkojoties ar pašvaldības budžeta līdzekļiem un pašvaldības kapitālsabiedrību finanšu līdzekļiem un mantu.

KNAB gan pagaidām neatklāja, par kurām Jūrmalas pilsētas amatpersonām un to radiniekiem notiek pārbaude.

Jau marta beigās ziņots, ka Valsts kontrole (VK) sākusi likumības revīziju par Jūrmalas pilsētas pašvaldības darbību, nodrošinot tās kapitālsabiedrību darbības efektivitāti un atbilstību likumu prasībām.

VK saņēma partiju apvienības "Vienotība" Jūrmalas reģionālās nodaļas vēstuli saistībā ar Jūrmalas kapitālsabiedrību rīcību, un tajā minētie fakti tiks pārbaudīti revīzijas ietvaros.

"Vienotības" Jūrmalas reģionālās nodaļas pārstāvji iesniegumā VK norāda, ka "Jūrmalas domes vadība un dažu deputātu ģimenes dzīvo zaļi uz iedzīvotāju komunālo maksājumu rēķina, pārpumpējot Jūrmalas kapitālsabiedrību iekasētos līdzekļus savās kabatās".

Saskaņā ar vēstulē teikto pašvaldības uzņēmuma "Jūrmalas siltums" valdē par valdes priekšsēdētāja vietnieku, kas ir jaunizveidots amats, iekārtots kukuļdošanā apsūdzētā Raimonda Munkevica dēls Māris Munkevics ar algu 1485 lati mēnesī, turklāt vēl papildus pieņemti darbā astoņi cilvēki, tādējādi palielinot algu fondu.

"Viņu vidū ir deputātes Dzintras Homkas nelaulātais dzīvesdraugs Arvīds Knislis (alga 1480 latu mēnesī). Viņam personiski tika izveidots amats - ražošanas direktors - , kuru drīz vien vajadzēja atstāt kriminālprocesa par "Dubultu šķeldas" izsaimniekošanu dēļ.
Tomēr štata vieta netika likvidēta. Homkas znotam īpaši izveidots amats - transporta daļas priekšnieka vietnieks (alga 800 latu mēnesī), lai gan automašīnu skaits "Jūrmalas siltumā" uz roku pirkstiem saskaitāms. Homkas brāļa dēls savukārt pieņemts darbā par juristu (alga 900 latu mēnesī). Atjaunotas četras katlu mašīnistu vietas Dubultu katlumājā, kuras pavasarī tika likvidētas kā nevajadzīgas," klāstīts vēstulē.

Pēc "Vienotības" pārstāvju teiktā, kopējais darba algas fonda pieaugums "Jūrmalas siltumā" vien ir 6130 latu mēnesī jeb 73 560 latu gadā.

Iesniegumā arī norādīts, ka pašvaldības uzņēmumā "Jūrmalas ūdens" par valdes priekšsēdētāja vietnieku iecelts domes priekšsēdētāja vietnieces Larisas Loskutovas draugs Aleksejs Volkovs, kura alga ir 1485 lati mēnesī. "Šis amats izveidots no jauna, pirms tam uzņēmumā bija valdes loceklis ar 500 latu mēnešalgu," uzsvērts vēstulē.

Saskaņā ar iesniegumu pašvaldības uzņēmuma "Jūrmalas namsaimnieks" valdē par priekšsēdētāja vietnieku iecelts Raimonda Munkevica znots Jānis Fricsons, kura alga ir 1200 latu mēnesī. Arī šis ir jaunizveidots amats - pirms tam uzņēmumā bija valdes loceklis ar 500 latu algu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!