Jauniešu biedrības "Creativus" rīkotā erudīcijas konkursa "Ko tu zini par Latviju?" otro priekšsacīkšu kārtu no 26 komandām pārvarējušas desmit, kuras iekļuvušas finālā. Konkursa rīkotāji iepazīstina ar finālā iekļuvušajām komandām.

Pieci erudīti un aktīvi jaunieši no Draudzīgā Aicinājuma Cēsu valsts ģimnāzijas - Kristiāna Briede, Zane Ozoliņa, Ingus Pērkons, Elīza Veipāne, Kitija Dzērve nu jau kādu laiku atpakaļ pieteicās skolu erudīcijas konkursam "Ko Tu zini par Latviju?", kura mērķauditorija bija 9. – 12. klašu skolēni. Veiksmīgi izturējuši divas priekšsacīkšu kārtas, jau šī gada 19.martā Latvijas Kara muzejā šie jaunieši, sava skolotāja Aivara Karlsona vadīti cīnīsies par konkursa galveno balvu – četru dienu aktīvās atpūtas ceļojumu pa Latviju.

Kristiānas Briedes komanda par konkursa gaitu saka: "Pirms pirmās kārtas mūsu komanda vairāk pievērsa uzmanību uz šobrīd aktuāliem notikumiem, nevis vispārzināmiem faktiem, taču arī šis apstāklis īpaši neradīja problēmas pildot testu, loģiski padomājām, mazliet pasteidzāmies. Vēl mums prieks, ka paspējām laikā.
Ar video mums gāja interesanti, bija daudz labu ideju, bet jāizvēlas tikai viena. Filmēšanas process izvērtās saspringts, jo sakrita ar laika posmu, kurā dažiem jāizstrādā ZPD, citiem jāgatavojas Žetonvakaram, arī skolā bija maz skolēnu lielo notikumu dēļ. Taču, neskatoties uz to, prieks, par to, ko izdarījām."

Pavisam drīz 19. martā tiksimies finālā ar šo komandu! Vēlam veiksmi!

Jauniešu komandu video prezentācijas

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!