Lai pasargātu vairākus ceļus no tālākas sabojāšanas, Kokneses novada dome vairākiem vietējās nozīmes ceļiem noteikusi pilnas masas ierobežojumus. Mitrā laika un intensīvās kravas automašīnu kustības dēļ ceļi kļūst neizbraucami, tāpēc līdz pastāvīga sala sākumam tie kravas automašīnām ir slēgti.

Kokneses novada domes izpilddirektors Jāzeps Baltmanis stāsta, ka četru tonnu ierobežojums noteikts "Siliņu" apvedceļam, ceļiem Bormaņi—Ūsiņi un Grotēni—Urgas.

"Divos gadījumos ceļus pārlieku sabojājušas kravas automašīnas, kas ved materiālus uz jaunā Latgales autoceļa būvniecības vietu, vienu ceļu — uzņēmuma "Latsin" kokvedēji," saka Baltmaņa kungs, "Protams, mēģinām vienoties par ceļu kopšanu. Ir uzņēmumi, kuri nekavējoties bojātos posmus salabo. Taču, ja to savlaicīgi neizdara, mums nav citas iespējas, kā ceļus slēgt. Kad sāksies pastāvīgs sals, pilnas masas ierobežojuma zīmes no šiem ceļiem noņems."

Kā novēroja "Staburags", slēgtajos ceļu posmos patiešām izveidojušās dziļas grambas, kuras ar vieglo automašīnu grūti izbraucamas. Daudziem apkaimes iedzīvotājiem ir grūtības nokļūt darbā un mājās, kā arī aizvest uz skolu bērnus. Visvairāk sabojāts ir ceļš Grotēni—Urgas. Uzņēmumam "Latsin" te ir liela cirsma. Lai arī ceļš jau reizi nogreiderēts, taču gar kokmateriālu krautuvi pa to izbraukt nav iespējams. Ar uzņēmumu panākta vienošanās, ka ceļu salabos. Tomēr kokmateriālus varēs izvest tikai tad, kad piesals.

Dubļu un grambu dēļ braukšana Kokneses apkaimē apgrūtināta ne tikai pa vietējās nozīmes ceļiem, bet arī pa valsts autoceļu Koknese — Krape. Arī te Latgales autoceļa būvniecības dēļ brauktuvi vietām klāj vairākus centimetrus dziļi šķidri dubļi, dažviet grambas ir vairāk nekā desmit centimetru dziļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!