Foto: LETA
Elejas pagasta iedzīvotājs Imants Valatkaitis otrdien pirms Jelgavas novada domes sēdes pašvaldības administrācijas namā ieradās, līdzi nesot pusi no cūkas galvas. To viņš gribējis uzdāvināt novada Domes priekšsēdētājam Ziedonim Caunem (ZZS) ar veltījumu beigt izšaut dabas bagātības.

Tomēr dāvana palika domes vestibilā, jo Caune esot saslimis un atrodas slimnīcā.

"Elejas iedzīvotāji saziedoja naudu, lai varam uzdāvināt Caunem cūkas galvu. To viņam dāvinām, lai beidz vienreiz izšaut dabas bagātības," portālam "zz.lv" sacīja Valatkaitis. Starp viņu un Cauni ceturtdienas vakarā izcēlās incidents Elejā pie kāda veikala, kur Caunes stūrētajā dienesta automašīnā viņš ievērojis svaigi sadalītu gaļu.

Tomēr cūkas galva tā arī palika pašvaldības ēkas vestibilā. Caunes vietnieki Edgars Turks un Aija Tračuma ar elejniekiem neaprunājās. Savukārt pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dace Kaņepone atteicās pieņemt dāvanu. "Kas, es viņu šmorēšu?" teica Kaņepone.

Novada pārstāve portālam "zz.lv" apgalvoja, ka Z.Caune nonācis slimnīcā, taču nevarēja pateikt, cik ilgi viņš nebūs darbā. "Viņš jau sūdzējās par sirdi, taču pēdējo dienu notikumi pielika punktu," teica Kaņepone. Caunem tiekot veiktas pārbaudes Paula Stradiņa slimnīcā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!