Pirmais mēģinājums izsolīt Krāslavas pils kompleksu 4.novembrī Krāslavas novada domei beidzās nesekmīgi, jo neviens no interesentiem, kas domē saņēma izsoles noteikumus, nepieteicās izsolei un nepārskaitīja dalībai izsolē nepieciešamo drošības naudu Ls 15 000 apmērā, kā to paredzēja izsoles noteikumi, informēja Krāslavas novada domes preses sekretārs Grigorijs Gontmahers.
Krāslavas novada dome rīkos atkārtotu Krāslavas pils kompleksa ar parka teritoriju 144 322 kvadrātmetru platībā izsoli, kas varētu notikt pirms Ziemassvētkiem. Objekta izsoles sākumcena ir 153 000 latu. Saskaņā ar izsoles noteikumiem Krāslavas pils kompleksa pircēja pienākums ir līdz 2009.gada 1.decembrim izstrādāt pils apbūves un parka rekonstrukcijas projektu un to realizēt, pārvietot Krāslavas muzeju uz ēku grāfu Plāteru ielā 6, kā arī jāiesniedz izziņa, ka pils kompleksa rekonstrukcijas vajadzībām ir pieejami vismaz 3 miljoni latu. Kompleksa restaurācija notiks pa posmiem un to būs jāveic aptuveni piecu gadu laikā.

Noteikumi paredz arī to, ka Krāslavas pils komplekss ar parku varēs tikt izmantots tūrisma, kultūras, atpūtas un reprezentācijas pasākumiem un būs pieejams iedzīvotājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!