Kuldīgas pilsētas Domes deputāti ceturtdien ārkārtas sēdē nolēma atlikt lemšanu par privātā investora piesaisti SIA "Kuldīgas siltumtīkli", portālam “Delfi” pastāstīja domē.
Deputāti arī uzdeva SIA "Kuldīgas siltumtīkli" pilnvarniekam, domes priekšsēdētājam Edgaram Zalānam, līdz 2005.gada janvārim izstrādāt iespējamās metodes un nosacījumus kā piesaistīt privāto investoru, un SIA "Kuldīgas siltumtīkli" valdei līdz 2004. gada 1.oktobrim izstrādāt uzņēmuma restrukturizācijas plānu.

Domes deputāti šādu lēmumu pamatoja ar zvērināta revidenta sagatavoto ziņojumu "Par SIA "Kuldīgas siltumtīkli" pamatkapitāla palielināšanu ar mantisko ieguldījumu". Tajā teikts, ka, lai ievērotu pašvaldības mantas saglabāšanas intereses, Kuldīgas domei vispirms ir jāpalielina SIA "Kuldīgas siltumtīkli" pamatkapitāls, kapitalizējot savus parādus.

Ziņojumā arī norādīts, ka Kuldīgas pilsētas domei ir jāizstrādā nosacījumi, kas aizsargās pašvaldības īpašumu privātā pamatkapitāla piesaistīšanas gadījumā.

Domes deputāti atkārtoti norādīja, ka atbalsta privāto investīciju piesaistīšanu, bet tas nedrīkst notikt spiediena rezultātā, kad uzņēmumam ir īslaicīgas grūtības. Zalāns uzskata, ka iniciatīvai ir jānāk no pašvaldības un tieši pašvaldībai ir jāuzstāda noteikumi investoram.

Domes deputāts un Kuldīgas slimnīcas galvenais ārsts Ivars Eglītis par vienīgo iespējamo investora piesaistes metodi atzina atklātu izsoli, jo tas ir caurspīdīgs process.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!