Foto: LETA
Ceturtdien no amata atbrīvotais Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis pametīs partiju LPP/LC un nākotnē pieļauj jaunas reģionālās partijas izveidi.

Lāčplēsis pēc balsojuma, stāstot par izjūtām, atzina, ka nebija priecīgs jau tad, kad viņu ievēlēja Daugavpils domes priekšsēdētāja amatā. "Dzīvē viss mainās," viņš piebilda, nevēloties komentēt iemeslus, kādēļ viņa pārstāvētā partija nolēmusi Lāčplēsi nomainīt. "Tas ir jāprasa iniciatoriem, es to nevaru komentēt."

Viņš uzsvēra, ka tagad galvenais, lai pilsēta un iedzīvotāji neciestu no mēra maiņas un lai iesāktie projekti tiktu sekmīgi attīstīti. "Finansiālā situācija pašvaldībā ir laba," sacīja bijušais mērs.

Lāčplēsis nolēmis pamest LPP/LC, lai gan iesniegumu vēl nav uzrakstījis, bet to izdarīšot tuvākajā laikā. Viņš izskata iespēju pievienoties kādai citai no domē pārstāvētajām partijām, taču to vēl neatklāja. Lāčplēsis arī pieļāva, ka uz nākamajām pašvaldību vēlēšanām taps jauns reģionālais spēks.

"Es domāju, ka Liepājas un Ventspils [partiju] piemērs ir ļoti interesants un veiksmīgs," teica Lāčplēsis, neizslēdzot, ka šādas reģionālās partijas izveides gadījumā tai arī pievienoties.

Bijušais pašvaldības vadītājs turpinās strādāt pilsētas domē par deputātu. Viņš arī atklāja, ka nedomā piedalīties ceturtdien vakarā gaidāmajā ārkārtas sēdē, kurā plānots lemt par jauno domes priekšsēdētāju. "Man ir citi plāni," piebilda Lāčplēsis.

Jau vēstīts, ka Daugavpils pilsētas domes ārkārtas sēdē ceturtdien no amata atbrīvoja pilsētas mēru Jāni Lāčplēsi (LPP/LC). Aizklātā balsojumā par Lāčplēša atbrīvošanu balsoja desmit, bet pret bija pieci pašvaldības deputāti.

Jauno domes priekšsēdētāju plānots vēlēt ceturtdien plkst.19.30. Pagaidām gan oficiāli nav izvirzīts jaunais mēra amata kandidāts, taču LPP/LC un apvienības "Saskaņas centrs" Daugavpils pašvaldības deputāti un LPP/LC vadība jau iepriekš nolēmuši šim amatam virzīt līdzšinējo Lāčplēša vietnieci Žannu Kulakovu (LPP/LC).

Lāčplēsis Daugavpils domi vadīja no 2009.gada septembra beigām, nomainot iepriekšējo pilsētas mēru Rihardu Eigimu (tolaik Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija, LSDSP).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!