Man domāt, ka ne mani vienīgo jau ilgu laiku ir interesējis jautājumus, kas īsti ir Lady Julia. Viennozīmīgi ir skaidrs, ka viņa nav pirmo reizi ar pīpi uz jumta, ar savu pirmo publikāciju janvāra pašā sākumā viņa apliecināja diletantam parasti neraksturīgu valodas izjūtu un lasītās literatūras plašu slāni. Tas principā ir bezprecendenta gadījums - kaut arī formālas atsauces, tomēr pirmo reizi DELFI Esplanādes darbu vidē tās ir tikušas lietotas tik noslogoti.

Bez tam: arī tehnisks risinājums stāstu it kā noslēgt, bet patiesībā tos visu laiku virknēt vektorā, arī nav precedents starp Esplanādes autoriem. Daiļrades pamatprincipi ir pārāk gatavi, lai šķistu "nevainīgi"... Tad nu rodas jautājums, kas jūs esat Lady Julia - vai kāda asprātīga mistifikācija? vai tiešām pusaugu skuķis? vai pieredzējis literāts, kas ir tikai izākstījies, un nu manus vārdus lasīdams, smiesies vēderu turēdams? varbūt Valdis Savaldis?

Arvārdsakot pārlapojot Lady Julia stāstus izšķīru pāris pavedienus-tēzes, pie kurām varētu aizķerties mēģinot atbildēt, kas būdama šī mistiskā dāma? Un šīs tēzes būtu: 1) Lady Julia stāsti neviena nepamanīti būtībā veido mūžīgi rakstāmu grāmatu, kur varoņi tiek spēlēti no viena stāsta citā iekšā, izmantojot mājienu par reinkarnāciju, 2) Lady Julia atsaucas uz pasaulpazīstamiem autoriem un literāriem tēliem - to lietošanas specifika nav tikai plika vārda pēc, un tas nozīmē, ka viņa pasaules literatūru ir urbusi cauri, turklāt daudz tādu autoru, ko pasniedz vien specializētos pēcvidusskolas kursos, 3) gan sievišķie, gan vīrišķie tēli tiek tēloti vienādi spēcīgi un pārliecinoši, lai nebūtu iespējams pateikt, kam īsti simpatizē Lady Julia, 4) katra monologa galu Ladia Julia cenšas noslēgt ar (postmodernu?!) poētisku pasāžu, 5) būdama neatzinies simpātijās kādam no saviem literārajiem tēliem, Lady Julia patiesā dzimumidentitāte nau pierādāma.

Izdarot kopsavilkumu atļaušos izteikt minējumu, ka Lady Julia varētu būt kāds no filoloģijas fakultātes (un neapšaubāmi no inteleģentas ģimenes nācis, tak postmoderni pasauli uztverošs) autors, vai arī kādas izdevniecības kantora darbiniece, kurai neko nemaksā vakarā iesūtīt savu stāstu, a no rīta pat nepiedalīties komentāros, tak katrā gadījumā mīļš viņai paldies par intrigu! Un sūds par to ja arī es būšu totāli izblamējies!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!