Pēc četru mēnešu ilga nelikumīga darba pašvaldībā no amata atkāpies Rucavas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Bārdulis, ceturtdien raksta "Kurzemes Vārds".

Laikraksts norāda, ka Bārduļa pilnvaras noslēdzās pagājušā gada 22. oktobrī, kad spēkā stājās Kurzemes apgabaltiesas spriedums, ar kuru viņu atzina par vainīgu valsts amatpersonas pienākumu nepildīšanā, kamdēļ radīts būtisks kaitējums. Likums nosaka, ka deputāta pilnvaras beidzas dienā, kad spēkā stājies notiesājošs spriedums. Taču Bārdulis arī pēc 22. oktobra turpināja veikt deputāta pienākumus. Laikraksts atzīmē citu deputātu teikto, ka Bārdulis zinājis par sprieduma stāšanas spēkā, taču neesot sapratis, ka jāzaudē mandāts. Arī jurists to viņam neesot teicis.

Tagad Bārdulim būs jāatmaksā visa kopš oktobra saņemtā alga, kā arī atvieglojumi par telefona un auto izmantošanu, norādījusi Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija. Turklāt Bārdulim jāmaksā arī spriedumā noteiktais naudassods 10 minimālo mēnešalgu apmērā, ko viņš jau esot izdarījis. Tiesa, laikrakstam ar Bārduli neizdevās sazināties.

Tāpat ministrija uzdevusi pārskatīt visus lēmumus, kas domē pieņemti pēc 22.oktobra. To vidū ir arī lēmums par Andra Brīvkalna ievēlēšanu priekšsēdētāja amatā.

"Faktiski iznāk, ka iedzīvotājs ir piedalījies domes sēdēs un balsojis par lēmumu pieņemšanu," sacījusi Rucavas novada domes priekšsēdētāja vietniece, pašreiz -priekšsēdētāja pienākumu izpildītāja Līga Sniedze.

Bārdulis bija apsūdzēts par to, ka laikā no 2001. līdz 2005. gadam, būdams Rucavas pagasta priekšsēdētājs, tīši nerīkojās atbilstoši likumam, lai valstij un pašvaldībai novērstu mantisku zaudējumu. Tā apmērs ir ne mazāks par 29 797 latiem.

2003. gadā Bārdulis par ļoti zemu cenu nolēma ieguldīt pašvaldībai piederošu zemi SIA "Papes osta" pamatkapitālā, bet neieguva uzņēmuma kontrolpaketi. Pēc gada pašvaldība savu daļu pārdeva kontrolpaketes turētājam - Rucavā reģistrētajai SIA "Baltic Corporate Investments".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!