Nepilnas nedēļas laikā Latgalē, iespējams, saindējoties ar nekvalitatīvu alkoholu, dzīvību zaudējuši kopumā septiņi cilvēki - pieci Ludzas rajona Salnavas pagastā, divi - Balvos. Viens cilvēks atrodas reanimācijas nodaļā.

LETA jau ziņoja, ka Ludzas rajonā pagājušajā nedēļā miruši trīs cilvēki, divi no tiem vienas ģimenes locekļi - tēvs un dēls. Šonedēļ Balvos, arī, iespējams, saindējoties ar alkoholu, nomirušas divas sievietes, bojā gāja vēl divi Ludzas rajona Salnavas pagasta iedzīvotāji, bet viens atrodas reanimācijā.

Kā ziņots, sestdien, 19.februārī, no rīta policijas dežūrdaļā saņemts paziņojums no medicīnas iestādes par to, ka, iespējams, saindējoties ar alkoholu, Salnavas pagasta teritorijā savās mājās nomira 1937.gadā dzimusī Antoņina un viņas kaimiņi - 1944.gadā dzimušais Jānis un viņa dēls, 1970.gadā dzimušais Edgars.

Savukārt 22.februārī no alkohola lietošanas bojā gāja vēl divi Salnavas pagasta iedzīvotāji, viens atrodas reanimācijā. Miris arī 19.februārī mirušās sievietes vīrs un 1963.gadā dzimusī vedekla. Savukārt reanimācijā atrodas sievietes dēls.

Ludzas policijā aģentūrai LETA pastāstīja, ka pēc pirmo trīs cilvēku nāves policija aktīvi sākusi izmeklēt šos gadījumus. Pagaidām aizdomās par nelegālā alkohola izplatīšanu aizturēti divi vīrieši. Policija arī iztaujājusi vairākus pagasta iedzīvotājus, kuri diemžēl nav atklājuši, kur iegādājušies no aizturētā vīrieša alkoholu.

"Kārtējo reizi policijas darbinieki sastopas ar mūsu rajona iedzīvotāju vienaldzību un bezatbildību, izmeklējot cilvēku nāvi Salnavas pagastā," atzīst policijā.

Ierosināta krimināllieta pēc Krimināllikuma 123.panta 2.daļas par nonāvēšanu aiz neuzmanības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!