Ceturtdien, 18. oktobrī, tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš (TB/LNNK) apmeklēja Latgales apgabaltiesu un tikās ar tās priekšsēdētāju Kārli Valdemieru, kurš ministram pastāstīja, ka ar novembri arī viņa vadītajā tiesā sāks darboties elektroniskā lietu sadales sistēma, kas tiesnešiem izskatāmās lietas sadalīs pēc nejaušības principa, nepieļaujot subjektīvu faktoru iejaukšanos.
Valdemiers ministram pastāstīja, ka Latgales apgabaltiesa pašlaik neizjūt darbinieku trūkumu, kadru mainība ir maza un daudzi darbinieki jau ilgus gadus strādā šajā tiesā.

Vienlaikus sarunā izskanēja, ka tiesas ēkai nepieciešams remonts, jo pēdējo reizi ēka remontēta 1995. gadā. Līdzekļus nepieciešams ieguldīt arī tiesas infrastruktūras uzlabošanā, piemēram, nepieciešams izveidot caurlaižu sistēmu, lai novērstu iespēju apmeklētājiem piekļūt pie tiesnešiem.

Valdemiers norādīja, ka kopā ar citiem Latvijas tiesnešiem pašlaik izstrādā projektus rezolūcijām, kuras tiks izskatītas gaidāmajā Tiesnešu konferencē.

Tāpat Latgales apgabaltiesas priekšsēdētājs ministru informēja, ka arī viņš pats uzstāsies Tiesnešu konferencē, stāstot, kā tiek organizēts darbs Latgales apgabaltiesā, lai "izvairītos no divdomīgām situācijām".

Tikšanās laikā ministrs atklāja, ka no Tiesnešu konferences sagaida skaidru atbildi sabiedrībai uz jautājumu, vai situācijas, kādas aprakstītas grāmatā "Tiesāšanās kā ķēķis", ir iespējamas vēl joprojām.

Bērziņš aicināja arī Latgales apgabaltiesas kolektīvu nopietni gatavoties gaidāmajai konferencei, kas notiks 2. novembrī.

Tāpat tikšanās laikā ministrs un tiesas priekšsēdētājs pārrunāja Tiesu iekārtas likuma projekta virzību. Ministrs informēja, ka Saeimas atbildīgajā komisijā sadarbībā ar TM speciālistiem notiek aktīvs darbs pie šī tiesu sistēmai īpaši nozīmīgā jaunā likuma projekta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!