SIA "Latgales enerģija" nosūtījusi vēstuli Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijai ar lūgumu no amata atcelt Rēzeknes domes priekšsēdētāju Juri Gunti Vjaksi (TP), jo, pēc uzņēmuma vadības uzskatiem, tieši pilsētas mēra "bezdarbības rezultātā" šobrīd Rēzeknei ir problēmas ar siltuma apgādi, informēja "Latgales enerģijas" Sabiedrisko attiecību konsultante Iveta Antonišķe.
"Vispirms tiek arestēti mūsu konti un kustamais īpašums, novedot uzņēmumu tik tālu, ka tiek paralizēta tā darbība, un pēc tam Rēzeknes dome paziņo par enerģētikas krīzi," norādīja "Latgales enerģijas" valdes loceklis Intars Bērziņš, dēvējot minēto rīcību par absurdu un bezatbildīgu.

Bērziņš norādīja, ka, "kamēr nav noņemts arests no uzņēmuma kontiem, tai fiziski nav iespējams iepirkt kurināmo, jo ir paralizēts kompānijas darbs".

Šobrīd "Latgales enerģija" ir iesniegusi Latgales Apgabaltiesai prasības pieteikumu un blakus sūdzību, lūdzot pārskatīt tiesas lēmumu, uz kura pamata uzņēmumam ir arestēti konti un kustamā manta, pastāstīja Antonišķe.

Uzņēmuma vadība uzskata, ka tiesa nav objektīvi izvērtējusi lietas būtību un nav apzinājusies, ka šis lēmums var radīt liela mēroga negatīvas sociāli ekonomiskas sekas.

"Tiklīdz kontiem tiks noņemts arests, mēs iepirksim papildu kurināmo, kā arī iekurināsim Rēzeknes ziemeļu rajona katlu māju," norādīja Bērziņš.

Vjakse sarunā ar aģentūru LETA atturējās no komentāriem par uzņēmuma nosūtīto vēstuli ministrijai, aizbildinoties, ka pagaidām neesot iepazinies ar minētās vēstules saturu.

Rēzeknes domes ārkārtas sēdē otrdien nolemts izsludināt vietējas nozīmes enerģētisko krīzi saistībā ar kritisko situāciju siltumapgādes jomā.

Saskaņā ar domes izpilddirektora Riharda Meļņa ziņojumu par situāciju siltumapgādē "Latgales enerģija" joprojām pilsētas ziemeļu mikrorajonam nav nodrošinājis karstā ūdens padevi un siltumenerģijas piegādi. Kritiska situācija veidojas mikrorajona izglītības iestādēs - divās vidusskolās un četros bērnudārzos, kur apkures problēmu dēļ apdraudēta bērnu veselība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!