Rēzeknē piektdien autovadītāji izveidojuši kilometriem garu rindu, protestējot pret šā gada sākumā noteiktajiem ierobežojumiem ieviest cigaretes, degvielu un alkoholu personīgām vajadzībām. Protestētāji arī nosūtījuši vēstuli valsts vadībai, solot vēl masveidīgākus nemierus, informē portāls "Publika.lv".

Portāls vēsta, ka autovadītāji piektdien sapulcējās vienkopus un noorganizēja dažus kilometrus garu automašīnu kolonnu, kas, auto taurēm skanot, virzījās sākumā apkārt pilsētai pa Maskavas - Rīgas šoseju, apbraucamo ceļu Spundžānos, bet pēc tam no Daugavpils puses iebrauca Rēzeknē un lēnām virzījās no vienas pilsētas daļas uz otru, daļēji paralizējot transporta kustību Atbrīvošanas alejā.

Portāls atgādina, ka tā bija otra masveidīga autovadītāju protesta akcija, kas vērsta pret Saeimā pieņemtajiem grozījumiem likumā "Par akcīzes nodokli", saskaņā ar kuriem no 1.janvāra degvielu, cigaretes vai alkoholu personīgām vajadzībām bez muitošanas Latvijā var ievest ne biežāk kā reizi nedēļā, nevis katru dienu, kā tas bija līdz šim.

Protestētāji atzinuši, ka pie esošās ekonomiskās situācijas Latvijā, īpaši Latgalē braucieni uz Krieviju daudziem ir vienīgā iespēja ietaupīt, pērkot gan akcīzes preces, ko viņi ieved tādā daudzumā, kā nosaka likums, gan arī pārtikas preces.

Portāla "Publika.lv" fotogalerija


Portāls vēsta, ka pagājušajā nedēļā protestētāji sagatavojuši vēstuli valsts austākajām amatpersonām, kurā draud turpināt rīkot vēl masveidīgākus nemierus un aicina atcelt ierobežojumus. "Gadījumā, cienījamie kungi, ja Jūs neizpildīsiet mūsu prasības [atcelt 2011. gada 19. decembra grozījumus likumā "Par akcīzes nodokli"], mēs paturam tiesības ķerties pie galējiem līdzekļiem, līdz pat starptautisko Maskavas un Sanktpēterburgas autotrašu bloķēšanai," teikts vēstulē, ko citē "Publika.lv".

"Paziņojam, ka pacietība mums, Latgales iedzīvotājiem, ir izsīkusi. Ciest Jūsu ņirgājošos attieksmi pret mūsu dzimto Latgali mēs vairs negrasāmies. Esiet gatavi tam, ka nākamajā vēstulē mēs izvirzīsim stingras politiskas prasības," vēstulē Valsts prezidentam Andrim Bērziņam un premjerministram Valdim Dombrovskim (V) raksta Rēzeknes, Daugavpils, Kārsavas, Ludzas, Balvu, kā arī Rēzeknes, Daugavpils, Ludzas, Krāslavas un Balvu novada iedzīvotāji.

Jau ziņots, ka no šogad ir stājušās spēkā izmaiņas normatīvajos aktos, kas paredz, ka pāri robežai bez akcīzes nodokļa nomaksas varēs vest 40 cigaretes un litru alkohola tikai reizi nedēļā. Līdz šim to varēja darīt reizi dienā. Protesti pret šo ierobežojumu notikuši jau vairākās Latgales pilsētās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!