Atceroties Tautas manifestāciju 1988.gadā un Latvijas Tautas frontes dibināšanas dienas, aktīvi to notikumu dalībnieki ar nožēlu min, ka toreiz tautu vienojusi ticība lielam ideālam – neatkarībai. Portāls DELFI, protams, nepretendē uz lomu – būt nācijas emocionālam vienotājam pēc 20 gadu pārtraukuma, taču mums šķita simpātisks projekts "Latvija 2030", kura ietvaros ikvienam ir iespēja paprātot, ko darīt, lai pēc 20 gadiem mēs, mūsu bērni un mazbērni dzīvotu laimīgā un pārtikušā Latvijā.

Tāpēc DELFI uzsāk rakstu sēriju par ilgtspējīgas attīstības iespējām un to, kādai Latvijai vajadzētu izskatīties 2030.gadā. Lūk, kādu vīziju iezīmē Latvijas ilgtspējīgās attīstības stratēģijas veidotāji pašlaik!

2030.gada Latvijā būs sabiedrība, kas patērē atbildīgi,  ir radoša, atvērta, gatava sadarboties, draudzīga pret ikvienu, īpaši labvēlīga pret bērniem un vecākiem cilvēkiem. Latvijā būs izteikti "zaļa", inovatīva, uz radošiem mazajiem un vidējiem uzņēmumiem balstīta ekonomika, un pārvaldība, kas spēs ātri reaģēt uz pārmaiņām un kuru uztvers kā savējo gan nelielu pilsētiņu iedzīvotāji, gan tie, kas konkurē globālā mērogā.

Un kā domājat jūs? Lasiet rakstus sadaļā "Sabiedrība", kuriem virsrakstā ir atzīme "Latvija 2030" un paudiet savus viedokļus!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!