Lai piesaistītu vēl vairāk norvēģu tūristu, kurus visvairāk raksturo to augstā pirktspēja, Tūrisma attīstības valsts aģentūra (TAVA) sadarbībā Latvijas tūrisma nozares pārstāvjiem no 10. līdz 13.janvārim piedalās lielākajā Norvēģijas starptautiskajā tūrisma gadatirgū "Reiseliv 2008" Norvēģijas pilsētā Lillestromā.
Norvēģijas tūrisma lielo potenciālu apliecina kaut vai fakts, ka no Rīgas ar tiešo reisu var aizlidot uz četrām Norvēģijas pilsētām: Oslo, Tronheimu, Bergenu un Stavangeru, pie kam "airBaltic" jau gatavojas atklāt piekto maršrutu. 2007.gada pirmajā pusgadā Latviju apmeklēja 37 800 norvēģu, šeit atstājot vairāk nekā 13 miljonus latu.

Šobrīd Lillestromā notiekošajā tūrisma gadatirgū "Reiseliv 2008" no Latvijas piedalās 14 tūrisma nozares kompāniju pārstāvji: tūrisma koordinācijas centri, tūrisma aģentūras, viesnīcas un aviokompānija "airBaltic".

Izstādes apmeklētāji daudz interesējas par brīvā laika pavadīšanas iespējām Rīgā, kā arī SPA viesnīcām Jūrmalā. Norvēģi ir ļoti iecienījuši Jūrmalas SPA procedūru piedāvājumus, kuri tos piesaista ar izdevīgo cenu un teicamo kvalitāti. Augstu tiek novērtēti arī dabas un aktīvās atpūtas piedāvājumi.

Bez plašā informatīvo materiālu klāsta TAVA uz Norvēģiju ir atvedusi arī saksofonu kvartetu "Next", kurš turpinās čellu trio "Melo - M "pagājušajā gadā veiksmīgi aizsākto Latvijas reklamēšanas kampaņu.

"Reiseliv" ir lielākais Norvēģijas starptautiskais tūrisma gadatirgus. 2007. gadā to apmeklēja pāri par 40 000 apmeklētāju, savukārt izstādē piedalījās 15 000 tūrisma profesionāļi no 66 valstīm.

10.janvārī "Reiseliv 2008" ietvaros notika starptautisks darba seminārs "Buy Norway 2008", kurā līdzīgi kā drīzumā Rīgā notiekošajā "Buy Latvia. Buy the Baltics 2008", ārvalstu tūrisma profesionāļiem tika piedāvāta iespēja iepazīties ar Norvēģijas tūrisma produktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!