Ar katru gadu arvien vairāk pieaug Latvijas iedzīvotāju ceļojumu skaits – salīdzinot ar 2006. gadu, pērn Latvijas ceļotāju, kuri, atgriežoties no ārzemēm, šķērsojuši Latvijas robežu, skaits palielinājies par 261,9 tūkstošiem jeb aptuveni 8%. Tajā pašā laikā liela daļa Latvijas iedzīvotāju joprojām neveic ceļojuma apdrošināšanu, tādējādi sevi pakļaujot lielam finanšu riskam, kas mērāms simtu un tūkstošu latu apmērā.
Tādēļ, aicinot rūpēties par savu un savu finanšu veselību, Naudas plānošanas centra (NPC) eksperti atgādina, ka ceļošana ne tikai sniedz iespēju atpūsties, bet traumu gadījumā var arī radīt pamatīgu robu ģimenes budžetā, no kura iespējams izvairīties atbilstoši apdrošinoties.

Ziemas sezonā ceļojumu apdrošināšana ir sevišķi būtiska. Ceļotājiem jāatceras: ja ceļojumā plānots nodarboties ar sporta aktivitātēm, tas noteikti ir jānorāda, jau iegādājoties ceļojumu apdrošināšanas polisi, kas segs tos zaudējumus, kas, iespējams, radīsies sporta aktivitāšu rezultātā.

Ārzemēs ir savādāka veselības aprūpes sistēma nekā Latvijā, tādēļ var gadīties, ka, maksājot pat par vienkāršiem medicīniskajiem pakalpojumiem, ir jāšķiras no krietnas naudas summas. Ja ceļotājs nav veicis apdrošināšanu, šī naudas summa viņam jāsedz no saviem līdzekļiem.

Apdrošinoties noteikti ir jāņem vērā, kādus riskus polise ietver. Kā liecina statistika, vislielākie izdevumi ceļotājiem var rasties par medicīniskajiem izdevumiem un repatriāciju, tāpēc šis risks ir jāapdrošina obligāti. Ziemas sporta veidu cienītājiem jāiekļauj arī civiltiesiskās atbildības apdrošināšana, kas sedz nodarītos zaudējumus trešās personas veselībai, dzīvībai, mantai. Polisē noteikti jāiekļauj arī palīdzības apdrošināšana, kas nozīmē, ka tiks segti zaudējumi nozagtas naudas vai pases gadījumā. Ceļotājiem bieži aizkavējas bagāža, tāpēc, ja ceļojumā dodas ar lidmašīnu, polisē ir jāiekļauj bagāžas apdrošināšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!