Latvijas Nacionālās aviācijas biedrība nosūtījusi atklātu vēstuli valsts augstākajām amatpersonām, paužot bažas par Jelgavas lidlauka privatizāciju un lidlauka iznīcināšanu, informēja biedrībā.
Vēstulē jaunajam Valsts prezidentam Valdim Zatleram un premjeram Aigaram Kalvītim (TP) uzsvērts, ka biedrība ir dziļi noraizējusies par mierizlīgumu starp Jelgavas domi un uzņēmumu SIA "BaltDelAero", kas pretendē uz lidlauka privatizāciju.

Jelgavas domes deputāti ir pilnvarojuši pašvaldības vadītāju Andri Rāviņu parakstīt izlīgumu strīdā ar "BaltDelAero" par īpašuma tiesību atzīšanu uz Jelgavas lidlauku.

Šo lietu rīt, 10.jūlijā, paredzēts izskatīt Zemgales apgabaltiesā. Iespējamā mierizlīguma rezultātā ir paredzēts noārdīt lielāko daļu pacelšanās un nosēšanās joslas betona plākšņu, tādējādi izpostot lidlauka infrastruktūru, teikts biedrības izplatītajā paziņojumā.

Tiek uzsvērts, ka gadījumā, ja tiks atstāta josla 800 metru garumā un 20 metrus platumā, tā nevarēs nodrošināt mācību lidojumu drošību daudziem gaisa kuģu tipiem, tostarp arī mazajai aviācijai.

Privatizācijas gaitā tiek likvidēti lidlauki Spilvē, Rumbulā. Tāpēc Jelgavas lidlauks nākotnē varētu kļūt par mazās aviācijas centru Rīgas reģionā, jo atrodas ģeogrāfiski labā vietā un netraucē Rīgas lidlauka gaisa satiksmei. Patreizējā lidlauka infrastruktūra nodrošina lidojumu drošību.

"Šodien lielā mērā iznīcinot pacelšanās un nosēšanās joslu, nākotnē lidlaukā atjaunošana būtu ļoti dārga," uzsver biedrībā.

Latvijas Nacionālās aviācijas biedrība savā vēstulē amatpersonām lūdz palīdzību, lai netiktu iznīcināts Jelgavas lidlauks, un radīt iespēju lidlauka turpmākai attīstībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!