Piektdien pie Laucienes pamatskolas tika atklāts Brīvā laika pavadīšanas centrs, kurā turpmāk tiks gaidīti ne tikai Laucienes, bet arī visa novada ļaudis, informē Talsu novada pašvaldībā.

Pamatskolas direktors Oļegs Solovjovs stāstīja, ka rīta pusē centrā plānots organizēt darbmācības, mājturības nodarbības, kā arī dažādas aktivitātes skolas bērniem. Savukārt, pēcpusdienā un vakarā centrs laipni gaidīs visu paaudžu interesentus. Laucienē jau iepriekš īstenotā projektā ar Eiropas Savienības atbalstu gūts piemērots aprīkojums dažādām nodarbēm - kokapstrādei, rokdarbiem, ēst gatavošanai.

Direktors uzsvēra, ka jaunā ēka ir ne tikai nozīmīgs uzlabojums skolas darbā, bet arī lieliska iespēja pilnvērtīgi pavadīt laiku visiem, kuri to vēlēsies.

Ēka Laucienes pamatskolas pagalmā tapusi ar Lauku atbalsta dienesta (LAD) administrētā Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) atbalstu. Kā, sveicot Laucienes ļaudis ar centra atklāšanu, teica LAD Ziemeļkurzemes reģionālās lauksaimniecības pārvaldes vadītāja Juzefa Kļava: "Šī finansējuma programma tiek īstenota tāpēc, lai sakārtotu vidi, kur dzīvot, lai cilvēki no šejienes negribētu braukt prom."

Ēkas rekonstrukcijas projekts izmaksāja 180 169 latus, no kuriem 105 000 latu bija ELFLA un valsts finansējums, pārējo daļu finansēja pašvaldība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!