Lai palīdzētu velotūrisma cienītājiem neapjukt un neapmaldīties Liepājas apkārtnes lauku ceļu un taciņu tīklā, Liepājas reģiona tūrisma informācijas birojs sadarbībā ar novadu tūrisma informācijas centriem ir izdevis velomaršrutu ceļvedi, informē birojs.

Bukletā aprakstīti 13 velomaršruti gan pilsētā, gan Liepājas apkārtnē, un visa informācija ir lasāma latviešu, angļu un vācu valodā. Jaunais tūrisma izdevums ir piemērots arī moderno tehnoloģiju cienītājiem - apskates objektiem ir dotas GPS koordinātes.

Velomaršrutu ceļvedis sniedz informāciju par maršruta kopējo garumu, ceļu stāvokli attiecīgajā velomaršrutā, interesantākajiem tūrisma objektiem, kas apskatāmi pa ceļam, gan arī praktisko informāciju, kas var noderēt ikvienam ceļotājam - ēdināšanas iestādes un naktsmītnes, tūrisma informācijas centri, aktīvās atpūtas piedāvājumi, veikali, bankomāti, interneta pieejas punkti u.c.

Katrs maršruts ir iezīmēts kartē, daļai apskates objektu ir pievienots ilustratīvais materiāls. Visi velotūrisma maršruti ir marķēti arī dabā.

Jūlijā un augustā sestdienas būs veltītas jauno velomaršrutu prezentācijām, un uz šiem pasākumiem aicināti visi interesenti. 11. jūlijā visi aicināti uz Pāvilostu, lai piedalītos velomaršruta „Apceļosim Pāvilostu!" atklāšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!