Otrdien no rīta Liepājā Brīvības ielas posmā starp Satiksmes ielu un dzelzceļa pārbrauktuvi notikusi maģistrālā ūdensvada avārija. Ūdensvada īpašnieks ir uzņēmums "Liepājas metalurgs". Jau līdz plkst. 12 bija uzsākta avārijas seku likvidēšana, informēja Liepājas domē.
"Pašvaldība ir informēta par situāciju un seko līdzi notikumiem. Ar akciju sabiedrību "Liepājas metalurgs" ir panākta vienošanās, ka vajadzības gadījumā Dome sniegs palīdzību. Šobrīd uzņēmums veiksmīgi pats saviem spēkiem nodrošina bojājumu novēršanu," informē domes izpilddirektors Edgars Rāts.

Bojājumu vietā strādā uzņēmuma "Būvmehanizācija" strādnieki un tehnika. Ir atrakta un ar ceļazīmēm norobežota avārijas vieta, tiek veikta plīsušā cauruļvada posma nomaiņa. Tā kā bojājums noticis zem automaģistrāles, šajā vietā ir apgrūtināta auto satiksme.

Pašvaldība aicina autovadītājus būt saprotošiem un ievērot uzstādītās brīdinājuma zīmes. Šajā vietā šobrīd ir noteikts ātruma ierobežojums 30 kilometri stundā.

Šobrīd vēl nav iespējams skaidri prognozēt avārijas seku novēršanas darbu ilgumu, jo cauruļvada diametra un arī citu apstākļu dēļ šeit nepieciešami nestandarta risinājumi.

"Pašvaldība un "Liepājas metalurgs", kā arī tiešie remontdarbu izpildītāji ir ieinteresēti bojājumu likvidēt iespējami ātri un labā kvalitātē," piebilst Rāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!