Liepājā, kurā 1991.gadā bija 117 tūkstoši iedzīvotāju, patlaban ir mazliet vairāk nekā 86 tūkstoši, rāda statistika. Pēdējos gados gan vērojama tendence, ka iedzīvotāju skaits atkal palēnām pieaug, taču parādās problēmas ražošanai nokomplektēt darbiniekus, raksta portāls “liepajniekiem.lv”.
Tādēļ būtu jāapzina cilvēku resursi, uzskata Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks. Domājot, kā palielināt iedzīvotāju skaitu pilsētā un pievērst Liepājai vajadzīgos speciālistus, pašvaldība uzskata, ka te daudz var darīt arī Rīgā izveidotā Liepājas pārstāvniecība, kuras viens no galvenajiem uzdevumiem ir komunicēt ar novadniekiem un viņu starpā meklēt tos, kas būtu gatavi atgriezties Liepājā un veltīt spēkus tās uzplaukumam.

Tādēļ pilsētai jādomā, ko sniegt cilvēkiem, kas atgriezīsies pilsētā: ir jārisina mājokļu jautājums jaunajām ģimenēm, jaunajiem speciālistiem, jādomā par sabiedriskās un kultūras dzīves attīstību.

Sesks norādījis, ka pašlaik darbojas pilsētas attīstības plāns, kas apstiprināts līdz 2010.gadam. Tiek gatavots attīstības plāns līdz 2017.gadam, lai skaidri iezīmētu mājokļu, ražošanas attīstību utt. Jauno plānu varētu pieņemt pēc aptuveni četriem vai pieciem mēnešiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!