Foto: F64
Trešdienas pēcpusdienā liela nelaime piedzīvota uzņēmumā "Liepājas metalurgs" - smagi cietuši divi metalurgi, gūstot dzīvībai bīstamus apdegumus, informē "Kurzemes Vārds" (KV).

Liepājas Reģionālās slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Indra Grase KV pavēstīja, ka slimnīcā ievesti divi vīrieši, kuri smagi cietuši no atklātas liesmas. Abi divi ievietoti Reanimācijas nodaļā, kur mediķi cīnās par metalurgu dzīvību. Vienam no viņiem konstatēts 70 – 80 procenti ķermeņa apdeguma, otram – aptuveni 45 procenti. Trešdienas vakarā Liepājas mediķiem steidzās palīgā kolēģi no Rīgas Apdeguma centra.

Zināms, ka negadījums noticis uzņēmumā "Liepājas metalurgs", bijušajā martena cehā, kur tagad strādā ar jaunu elektroloka tehnoloģiju. Neoficiāla informācija liecina, ka abi vīrieši cietuši brīdī, kad tiek liets ārā karstais metāls no kausa. Tajā brīdī ļoti karstas liesmas šaujoties gaisā līdz pat ceha jumtam. Un šajā brīdī ceha augšpusē, iespējams, uz stalažām atradušies abi cietušie. Nav tikai zināms, vai viņi tur bijuši darba uzdevumā un kaut ko remontējuši, vai vienkārši gribējuši paskatīties iespaidīgo skatu, kāds paveras, izlejot milzīgo kausu.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa priekšnieks Gints Ešenvalds apliecināja, ka "Liepājas metalurgā" patiešām ir smagi cietuši divi strādnieki. Par to paziņots arī Valsts darba inspekcijai. Sīkāka informācija netiek sniegta, jo nelaimes gadījuma izmeklēšana ir tikai sākusies. Tās laikā konstatēs, vai vīriešiem tobrīd vajadzēja atrasties tieši tajā vietā, kur viņi guva dzīvībai bīstamās traumas.

Šī ir pirmā nelaime, kas notiek pēc jauno elektroloka tehnoloģiju ieviešanas. Taču krāsnis būvējot, smagas traumas guva un pat gāja bojā vairāki rumāņu strādnieki, atgādina KV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!