Foto: Publicitātes foto
Trešdien Liepājas partijas līderis, Liepājas mērs Uldis Sesks un partijas "Vienotība" priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa parakstīja grozījumus Liepājas Domes koalīcijas līgumā, vienojoties par abu partiju sadarbību Liepājas domē, informēja dome.

Koalīcijas līguma grozījumus jau parakstījis trešais tās partneris, Zatlera Reformu partijas (ZRP) Kurzemes reģionālās valdes priekšsēdētājs un partijas pārstāvis Liepājas pilsētas Domē Jānis Vilnītis.

Sesks skaidro, ka jaunais koalīcijas līgums Liepājai ir ļoti nozīmīgs. "Ņemot vērā, ka tajā pārstāvētas divas varas partijas, kas strādā Saeimā un ir partneri valdošajā koalīcijā, tā ir iespēja Liepājai attīstīties daudz ātrāk un veiksmīgāk. Šāda sadarbība ļaus risināt ne vien Liepājas, bet visa reģiona attīstības jautājumus, īstenojot projektus, kas ir būtiski pilsētai un Kurzemei kopumā. Mūsu mērķis ir izvirzīt Liepāju par vienu no nozīmīgākajiem Rietumlatvijas ekonomikas, kultūras un tūrisma centriem," pauž Sesks.

Āboltiņa atzina, ka abu partiju sadarbība Liepājā pilsētas domē būs garants pilsētas stabilai izaugsmei. Liepājā jau īstenoti vairāki Kurzemes reģionam un Latvijai kopumā svarīgi projekti, tāpēc jādara viss, lai turpinātu veiksmīgi uzsākto pilsētas izaugsmes ceļu, lai tās iedzīvotāji būtu lepni un apmierināti par to, ka dzīvo Liepājā.
Koalīcijas līguma grozījumi bija nepieciešami valsts politiskās vides izmaiņu dēļ.

2009.gada 8.jūnijā parakstītais līgums paredzēja, ka koalīcija sastāv no četrām partijām – seši "Liepājas partijas" deputāti, pa vienam deputātam no "Tautas partijas" (TP), "Latvijas Pirmās partijas" (LPP) un "Jaunā laika" (JL). Nesen likvidētās TP pārstāve Liepājas pilsētas domē Silva Golde pievienojusies "Liepājas partijai", savukārt iepriekš LPP pārstāvošais Jānis Vilnītis kļuvis par ZRP biedru. Ņemot vērā, ka apvienojoties trim partijām mainījies arī JL statuss, radās nepieciešamība pārslēgt Liepājas pilsētas domes koalīcijas līgumu, kas tagad apvieno trīs partijas un veido vairākumu pašvaldībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!