Foto: DELFI
Labklājības ministrijas (LM) parlamentārais sekretārs Arvils Ašeradens un Sociālās politikas plānošanas un attīstības departamenta vecākā eksperte Agnese Gaile piektdien Ventspilī apbalvos konkursā "Eiropas Gada pašvaldības 2012" uzvarējušas pašvaldības.

Svinīgā sarīkojumā apbalvos 15 pašvaldības un suminās vairāk nekā 70 Eiropas Gada
Cilvēku, informēja Labklājības ministrija.

LM pārstāvji, kuri strādāja konkursa komisijā, apmeklēja pašvaldības un vērtēja pašvaldību paveikto aktīvās novecošanas un starppaaudžu sadarbībā. Tāpat komisija apzināja cilvēkus katrā pašvaldībā, kuri devuši lielu ieguldījumu starppaaudžu sadarbībā, veselīga dzīvesveida popularizēšanā, senioru vērtības celšanā savā pašvaldībā.

Titulu "Eiropas gada pašvaldība 2012" ieguvusi Ventspils pilsētas pašvaldība un Gulbenes novada pašvaldība. Šīs pašvaldības Eiropas gada aktīvai novecošanai un paaudžu solidaritātei (2012) ietvaros rīkotajā konkursā saņēmušas augstāko vērtējumu par atbalstu iedzīvotāju aktīvām un veselīgām vecumdienām, starppaaudžu solidaritātei, kā arī Eiropas Savienības (ES) vērtību popularizēšanai un sabiedrības iesaistei starptautiskā sadarbībā.

Uzvarētājas nominācijā "Pašvaldība starppaaudžu sadarbībai", kurā vērtēja veiksmīgi īstenotus pasākumus jauniešiem un senioriem, ir Jelgavas pilsētas Dome un Alojas novada pašvaldība. Savukārt Balvu novada pašvaldība un Daugavpils pilsētas pašvaldība uzvarējušas nominācijā "Pašvaldība senioru vērtības celšanai sabiedrībā".

Pašvaldības, kurās notiek veiksmīga veselības veicināšana, ir Liepājas pilsēta un Dobeles novads, iegūstot augstāko punktu skaitu nominācijā "Pašvaldība veselīgam dzīvesveidam". Savukārt uzvara nominācijā "Pašvaldība ES vērtību popularizēšanai un iedzīvotāju iesaistei" ir piešķirta Rīgas Domei.

Rūjienas novada pašvaldība, Bauskas novada pašvaldība, Kuldīgas novada pašvaldība, Jūrmalas pilsētas pašvaldība, Dagdas novada pašvaldība un Valmieras pilsētas pašvaldība iegūs speciālbalvas, kā arī īpašu atzinību par panākumiem konkrētā jomā.

Konkursu "Eiropas gada pašvaldība 2012" Latvijas Pašvaldību savienība sadarbībā ar
Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā, Labklājības, Izglītības un zinātnes, Veselības un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju šogad rīkoja pirmo reizi. Turpmāk katru gadu šī konkursa tēma mainīsies atbilstoši attiecīgā Eiropas gada tēmai.

Šogad Eiropas gada aktīvai novecošanai un paaudžu solidaritātei (2012) ieviešanai Latvija ir izvirzījusi četras prioritātes: starppaaudžu sadarbības veicināšana, senioru vērtības celšana sabiedrībā, vecuma diskriminācijas darba tirgū mazināšana, kā arī aktīva un veselīga dzīvesveida sekmēšana. Eiropas gada 2012 atbildīgā institūcija Latvijā ir LM.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!