Latvijas Televīzija sāk priekšvēlēšanu diskusiju ciklu visos Latvijas novados “Esam kāt!”. Pirmā diskusija notiks svētdien, 16. maijā, Zemgalē, Bauskas tautas namā (Kalna ielā 18). Latvijas Televīzijas 1. kanāla tiešraidē tā būs vērojama no plkst. 19 līdz 20.30. Klātesošie varēs uzdot jautājumus un diskutēt ar Zaļo un Zemnieku savienības pārstāvi Baibu Rivžu, Tautas saskaņas partiju pārstāvēs Aivars Dātavs, no “Latgales gaismas” piedalīsies Dzintra Nikolajenko un Sociāldemokrātu savienību pārstāvēs Pēteris Salkazanovs, informē LTV diskusiju cikla producente Vija Ķenava un režisore Kristīne Kandere.
Tā būs lieliska iespēja klātienē tikties ar kandidātpartiju pārstāvjiem un personīgi saņemt atbildes uz interesējošiem jautājumiem. Svārstīgajiem un vēl neizlēmušajiem tas palīdzēs izdarīt izvēli, savukārt jau pārliecinātajiem – nostiprināt savu viedokli. Ievēlēt pārstāvjus Eiropas Parlamentā – tas ir pirmreizējs uzdevums mūsu vēlētājiem, tāpēc nav mazsvarīgi zināt, kādas ir kandidātu prasmes un spēja rīkoties savas valsts interesēs.

Diskusijas vadīs Latvijas Televīzijas žurnālists Kārlis Streips. Viņš sola palīdzēt noskaidrot, vai partijas pašas saprot, kas ir Eiropas Parlaments un ko tas dara. Cik spējīgi partiju kandidāti būs pārstāvēt mūsu valsts intereses Eiropas Savienībā? Vēl kāds svarīgs jautājums – vai viņi prot angļu vai franču valodu, bez kurām lielajā Eiropā neiztikt?

Eiroparlamenta vēlēšanās kandidē 16 partiju saraksti. Sadalot tos pa četriem Latvijas novadiem, katrā vietā būs iespēja tikties ar četru partiju pārstāvjiem.

Ķenava un Kandere cer uz Bauskas un rajona iedzīvotāju atsaucību un klātbūtni, atgādinot, ka jautājumus raidījuma viesiem varēs uzdot jebkurš klātesošais. Raidījuma gaitā notiekošā domu apmaiņa būs rosinājums pārdomām gan vēlētājiem, gan arī kandidātiem. Šī būs vēsturiska reize: līdz šim no Bauskas tiešraide vēl nav bijusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!