Bagātīgi, trekni, samtaini vīni, kas tiek ražoti pārsvarā no Merlot un Zinfandel šķirnes vīnogām. Šie vīni labi sader ar visdažādākajiem ēdieniem. Jaunībā šos vīnus raksturo bagātīga buķete, kas aptver dažādu ogu spektru – no kazenēm līdz dzērvenēm.
Mutē šie vīni šķiet vienlaikus pilni, samtaini un maigi, tāpēc ir tik populāri. Tie nav skābi, un tiem ir raksturīgs maigs, augļains saldums. No Merlot vīniem, iespējams, vispazīstamākais ir Pomerol un Saint Emilion.
Šie vīni vislabāk savienojami ar sarkanās gaļas ēdieniem, īpaši liellopa gaļu, piemēram, steiku, vai krāsnī gatavotu jēra kājas cepeti. Ēdienam pievienotās garšvielas – timiāns, rozmarīns, piparmētras, lauru lapas, kanēlis, melnie pipari, kadiķogas – palīdz savienot ēdiena un vīna garšu. Zinfandel vīna buķete atgādina saldu ievārījumu, un šo vīnu var pasniegt ar pikantiem ēdieniem, piemēram, meksikāņu Čili vai indiešu karija virtuvi.
Populārākie vīni:
- Francijā – Saint Emilion, Pomerol, Languedoc Merlot;
- Kalifornijā – Zinfandel, Merlot;
- Austrālijā – Merlot;
- Čīlē – Merlot;
- Itālijā – Primitivo di Puglia, Merlot.