Bagātīgi, trekni, samtaini vīni, kas tiek ražoti pārsvarā no Merlot un Zinfandel šķirnes vīnogām. Šie vīni labi sader ar visdažādākajiem ēdieniem. Jaunībā šos vīnus raksturo bagātīga buķete, kas aptver dažādu ogu spektru – no kazenēm līdz dzērvenēm.

Samtainie sarkanvīni nogatavojas ātrāk nekā vīni, kam ir lielāks miecvielu saturs (tumīgie un piesātinātie vīni – sk. nākamo nodaļu), piemēram,
Cabernet
. Tad to intensīvā augļu garša pakļaujas citu garšu spektram, iegūstot ciedraini dūmainu šokolādes akcentu.

Mutē šie vīni šķiet vienlaikus pilni, samtaini un maigi, tāpēc ir tik populāri. Tie nav skābi, un tiem ir raksturīgs maigs, augļains saldums. No Merlot vīniem, iespējams, vispazīstamākais ir Pomerol un Saint Emilion.

Šie vīni vislabāk savienojami ar sarkanās gaļas ēdieniem, īpaši liellopa gaļu, piemēram, steiku, vai krāsnī gatavotu jēra kājas cepeti. Ēdienam pievienotās garšvielas – timiāns, rozmarīns, piparmētras, lauru lapas, kanēlis, melnie pipari, kadiķogas – palīdz savienot ēdiena un vīna garšu. Zinfandel vīna buķete atgādina saldu ievārījumu, un šo vīnu var pasniegt ar pikantiem ēdieniem, piemēram, meksikāņu Čili vai indiešu karija virtuvi.

Populārākie vīni:

  • FrancijāSaint Emilion, Pomerol, Languedoc Merlot;
  • KalifornijāZinfandel, Merlot;
  • AustrālijāMerlot;
  • ČīlēMerlot;
  • ItālijāPrimitivo di Puglia, Merlot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!