Foto: F64
Latvijas Zemnieku savienības (LZS) Goda tiesa Jelgavas novada domes priekšsēdētājam Ziedonim Caunem par neētisku rīcību un uzvedību rosinājusi izteikt brīdinājumu, taču par sodu vēl jālemj LZS valdei, otrdien vēsta portāls "Zemgales Ziņas".

Goda tiesas vadītājs Voldemārs Strīķis portālu informējis, ka izvērtēti vairāki skandāli, kas saistīti ar Cauni – gan viņa saistības ar malumedībām, gan atpūta Vilces pļavā 14.jūnijā.

"Brīdinājums ir ļoti stingrs sods, šādu piešķiram reti – apmēram reizi piecos gados. Runājām arī par iespēju izslēgt no partijas, taču lēmām valdei ieteikt izteikt Caunem brīdinājumu," portālam skaidrojis Strīķis, piebilstot, ka brīdinājums ir "par neētisku un necienīgu uzvedību".

Partijas Jelgavas nodaļas vadītājs Vilis Ļevčenoks portālam teicis, ka par sodu vēl jālemj partijas valdei. "Goda tiesa tikai ierosinājusi brīdinājumu, tālāk visu apstiprina valde," skaidrojis Levčenoks, piebilstot, ka nezina, vai sēdē runāts arī par iespēju sodīt, izslēdzot no partijas, jo nav piedalījies visā sēdē. Valde var piespriest gan bargāku, gan mīkstāku sodu.

Sēdē piedalījās Ļevčenoks, Zemgales reģiona koordinatore Rita Vectirāne un partijas centrālās valdes loceklis Andris Rāviņš.

Ziņojumu par Goda tiesas lēmumu LZS valdei plānots iesniegt pēc Līgo svētkiem.

Jau ziņots, ka saistībā ar 14.jūnijā, komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienā, Vilces gravā Jelgavas novada pašvaldības rīkoto izklaides sarīkojumu Saeimas deputāts, LZS priekšsēdētājs Augusts Brigmanis teica, ka ir rosinājis šo lietu izskatīt partijas Goda tiesā.

Savukārt vēl iepriekš Caune turēts aizdomās par dalību nelikumīgās medībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!