Foto: F64
Pat augsti kvalificēta palīdzība specializētā Valsts apdegumu centrā nav spējusi glābt arī otra metalurga dzīvību, kurš 18. janvārī uzņēmumā "Liepājas metalurgs" guva smagus apdegumus. Pēc 11 dienām viņš Rīgā nomiris, "Kurzemes Vārdam" apliecināja Valsts apdegumu centrs.

Jau ziņots, ka 18. janvārī "Liepājas metalurgā" divi vīrieši cietuši brīdī, kad karstais metāls liets ārā no kausa. 1949. gadā dzimis strādnieks guva 80 procentu ķermeņa apdegumu, bet 1970. gadā dzimis vīrietis – 45 procentus apdegumu. Mazāk cietušais nogādāts Valsts apdegumu centrā Rīgā, savukārt otrs ievietots Liepājas Reģionālās slimnīcas Reanimācijas nodaļā. Smagāk cietušais mira 25. janvārī.

Smagās traumas neizturēja arī otrs metalurgs un 29. janvārī mira. "Apdegumi bija ļoti dziļi, turklāt viņš vēl bija kaitīgās vielas ieelpojis, tādēļ radās intoksikācija. Apdegumu gadījumos faktiski cieš visi orgāni," KV skaidroja Valsts apdegumu centra daktere Ludmila Krima. Viņa arī atklāja, ka pēdējos gados vissmagāk cietušie pacienti ir vai nu no "Liepājas metalurga", vai "Latvenergo", kur strādājošie gūst smagas elektrotraumas.

Valsts darba inspekcija par notikušo nelaimes gadījumu veic pārbaudi un rezultātus sola ne ātrāk kā trīs nedēļu laikā. Tikmēr "Liepājas metalurgs" izplatījis oficiālu paziņojumu, kurā norāda uz pašu cietušo vainu, jo viņi esot patvaļīgi uzkāpuši uz darbībā esošas elektroloka kausēšanas krāsns apkalpošanas laukuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!