Foto: F64
Pirmdien Liepājas Reģionālajā slimnīcā miris vīrietis, kurš guva smagus apdegumus uzņēmumā "Liepājas metalurgs" un bija ievietots reanimācijā, informē slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Indra Grase, ziņo "Liepājniekiem.lv".

Smago apdegumu dēļ viņu nebija iespējams transportēt uz Valsts apdegumu centru Rīgā.

"Liepājas metalurgs" pēc notikušā savās mājas lapā metalurgs.lv norādījis, ka divi elektrokausēšanas ceha inženiertehniskie darbinieki bez saskaņošanas uzkāpuši uz darbojošas elektroloka kausēšanas krāsns apkalpošanas laukumā īsi pirms tam, kad krāsnī ticis pabeigts kārtējais kausējums.

"Tika pacelti elektrodi un nolieti sārņi, sasverot krāsni. Pēc tam krāsns tika sasvērta uz metāla izliešanu tēraudliešanas kausā. Brīdī, kad šķidrais metāls ielija kausā, izšāva liesmas, no kurām aizdegās cietušo apģērbs. Kad to ieraudzīja kolēģi, dažu sekunžu laikā liesmas tika nodzēstas," teikts paziņojumā.

Negadījumu, saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem, izmeklē Valsts darba inspekcija.

"Liepājas metalurgā" pagājušās trešdienas pēcpusdienā smagus apdegumus ar atklātu liesmu guvuši divi strādnieki. Negadījums noticis elektrotērauda kausēšanas cehā.

Abi vīrieši cietuši brīdī, kad karstais metāls liets ārā no kausa.

1949.gadā dzimis strādnieks guvis 80% ķermeņa apdegumus, bet 1970.gadā dzimis vīrietis – 45% apdegumus. Mazāk cietušais vīrietis trešdien nogādāts Valsts apdegumu centrā Rīgā, savukārt otrs ievietots Liepājas Reģionālās slimnīcas reanimācijā.

Policijā sākta resoriskā pārbaude apstākļu noskaidrošanai. Pēc slēdziena saņemšanas no Valsts darba inspekcijas tiks pieņemts lēmums, vai par smago negadījumu sākams kriminālprocess.

Arī pērn "Liepājas metalurgā" notika vairāki smagi negadījumi, kuros cieta strādnieki, tostarp ar letālām sekām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!