Nedēļas nogale Ventspilī būs silta un saulaina, tāpēc Jūras svētku svinētājiem, kas 14. jūlijā pulcēsies Ostas ielas promenādē, dejos jūras krastā vai Reņķa dārzā, par iespējamo lietu nav jāuztraucas. Gaiss sasils līdz 19°C un, patiecoties siltajam un lēnajam rietumu un ziemeļrietumu vējam, arī ūdens temperatūra jūrā paaugstināsies līdz pat 19° C .
Plašā un daudzveidīgā Jūras svētku programma piemērota ikviena vecuma un interešu svinētājam.

Gardēži jau pašā rīta agrumā plkst. 8:00 var doties uz Zivju tirdziņu, lai iegādātos kūpinātas zivis vai arī tās kopā ar alu baudīt speciāli ierīkotajās kafejnīciņās. Apdziedot jūru un garāmgājējus, par jautru noskaņu Ventspils tirgū gādās Jūrkalnes suitu sievas.

Visu dienu 15 tirdzniecības vietās 40 amatnieki piedāvās iegādāties gan mīļas lietas atmiņai, gan noderīgas lietas saimniecībai. Iestiprināties un iemalkot atspirdzinošu dzērienu varēs Ostas promenādē un citviet pilsētā izvietotajās ēstuvītēs.

Ar enerģisko, emocionāli bagāto bungu un dūdu skanējumu ansambļa "Auļi" izpildījumā, ko papildinās dzejas priekšnesums, plkst. 11:00, tuvinieki un draugi pulcēsies atceres brīdim pie piemiņas akmens "Jūrniekiem un zvejniekiem, kuru kaps jūras dzelmē" .

No plkst.12:00 līdz 16:00 galvenā rosība būs manāma Ostas ielas promenādē, kur darbība risināsies uz trim skatuvēm.

Lielākie dziedātāji kopā ar Normundu Rutuli pulcēsies pie Ziņģu vietas blakus strūklakai Kuģu vērotājs. Muzicēs arī grupas "Iļģi" un "Auļi". Par jūras valdnieka Neptūna un viņa svītas ierašanos ap plkst. 11:50 vēstīs velkoņu gaisā izšļāktās ūdens strūklas un slavenās jahtas "Milda" parādīšanās. Atvadīšanās no jūras iemītniekiem notiks plkst. 13:35 kārtīga vāczemes pūtēju grupas spēlēta marša pavadībā. Vēlāk uz kopīgu sadziedāšanos mudinās "Slavenais Rīgas orķestris", bet vērojumus par notiekošo izteiks Radio SWH raidījuma BB Brokastis viesmākslinieki.

Danču placī pazīstamais horeogrāfs Agris Daņiļēvičs kopā ar dejotājiem aicinās sanākušos izmēģināt gan latviešu dančus, gan ugunīgās latīņamerikas dejas. Ikviens uz blakus skatuvei novietotā lielā ekrāna varēs redzēt kā viņam veicas ar salsas, merengue vai bachatas dejošanu.

Bērnu burziņlaukumā būs spēles un iemīļotās "Anneles" piepūšamās atrakcijas. Pieredzējuši pūķu gatavošanas meistari palīdzēs izgatavot un palaist lidināties katram savu pūķi.

Mazuļi jautrošanos no plkst. 17:00 varēs turpināt Pārventas bērnu parkā "Fantāzija" vai akvaparkā "Ventspils". Bērnu parks kļūs par spraigu interaktīvu jūras kauju un diskotēkas vietu, bet akvaparka baseinos, slīdkalniņos un burbuļvannās kopā ar rotaļu biedriem palaidņosies dzīvespriecīgā Pepija.

Mazie Jūras svētki, kurus vadīs Kapteinis, turpināsies arī vēl svētdien, 15. jūlijā. Plkst. 12:00 Bērnu pilsētiņā un plkst. 15:00 bērnu parkā "Fantāzija" ar priekšnesumiem priecēs jauniešu deju kolektīvi no Jēkabpils un Krustpils, bet vēlāk ikviens varēs gatavot krāsainus papīra sapņu kuģīšus.

Svētkos par jūras lietām nopietni un nenopietni runās dažādu mākslu – literatūras, teātra un kino pārstāvji.

Joku un plātīzeru galā stāvlaukumā pie Ceļojošās govs dzirkstīs asprātības un jūrnieku stāsti. Tos atvedīs aktieri - valmierieši "Žērāri" un liepājnieces "Atštaukas", bet plkst. 15:00 Ventspils Starptautiskajā rakstnieku un tulkotāju mājā dzejnieki Jānis Rokpelnis, Uldis Bērziņš, Aivars Eipurs un tulkotāja Inese Paklone aprakstīs izjūtas, kad "Jūra līdz ceļiem".

Ventspils muzejs aicina plkst. 22:30 iegriezties pils pagalmā un kopā ar Rīgas Kinostudijas filmas Kapteiņa Enriko pulkstenis varoņiem doties klejojumos pa Ventspili pirms 40. gadiem!

Jūras svētkos paredzētas vairākas ar dažādiem ūdenspriekiem saistītas sacensības. Plkst. 11:30 no Ostas ielas promenādes varēs vērot kā lokus pa Ventu met mazās buru laiviņas – Ventspils Brīvostas kausa sacensību dalībnieces.

Plkst. 12:00 domubiedru un draugu grupas savu spēju darboties komandā, atraktivitāti un airēšanas prasmi varēs pārbaudīt piedaloties Pūķu laivu sacensībās. Paredzams, ka pasākumu krāšņos īpaši tērpti, svilpēm un cita veida skanošiem priekšmetiem bruņoti karsēji.

Plkst. 14:00 Ventspils pludmalē varēs līdzi just valsts spēcīgāko sportistu cīņām par Latvijas čempiona titulu. Zināms, ka azartiskākie līdzjutēji piedalīsies bezmaksas totalizatorā un laimēs vērtīgas balvas.

Kā katru gadu ekskursiju kuģītis "Hercogs Jēkabs" visus braukt gribētājus vizinās bez maksas, bet ar prāmi "Scania" var doties divu stundu ilgā 12 jūras jūdžu kruīzā pa Baltijas jūru.

Plaši atzīmēto svētku noslēgumā plkst. 22:00 grupas "Staburags"un Latvijas rokenrola karaļa Pita Andersona spēlētās mūzikas pavadījumā ballēties varēs Reņķa dārzā. Jaunieši līdz rīta gaismai aicināti izbaudīt dejas putu klātā auto stāvlaukumā pie Dienvidu mola.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!