Foto: DELFI Aculiecinieks
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam (VUGD) otrdien spēcīgā negaisa dēļ bija daudz darba, informēja VUGD Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Viktorija Šembele.

Stiprā vēja un negaisa dēļ pēc plkst. 15:00 ugunsdzēsēji glābēji 27 reizes palīdzēja novākt no ceļiem nogāztus kokus, elektrības vadiem utt. Visvairāk izsaukumu saņemts Rīgā – 12 izsaukumi un Salaspils novadā – 8.

Parasti pēc stipra vēja ugunsdzēsējiem glābējiem vienā vietā ir jānovāc viens uz ceļa braucamās daļas nokritis koks, bet šoreiz lielākajā daļā no izsaukumiem bija nogāzti vismaz divi koki, kas atradās nelielā attālumā viens no otra. Piemēram, Salaspilī Meža ielā apmēram 40 metru garā joslā bija sagāzti vairāk nekā 10 koki, kas bija sakrituši uz elektrības un gāzes vadiem. Savukārt, Rīgā, Dārziņu 39.līnijā, vairāki koki bija nokrituši pāri ceļam, kā arī nolauzti četri elektrības stabi. Rīgā, Vidzemes alejā pie divām blakus esošām ēkām kopumā bija nogāzušies septiņi koki. Burtnieku novada Valmieras pagastā vēja nolauzts koks bija uzkritis uz dzīvojamās mājas, ugunsdzēsēji glābēji koku sazāģēja un jumtu atbrīvoja.

Koku sazāģēšanas un novākšanas darbi notika arī Jēkabpilī, Daugavpilī, Ropažu novadā un Mālpils novadā.

Savukārt Nīcā, iespējams, pēc zibens spēriena kādā dzīvojamajā mājā izcēlies ugunsgrēks. Otrdien plkst.12:42 VUGD saņēma informāciju, ka Nīcā dzīvojamajā mājā ir izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā ieradās trīs VUGD autocisternas, palīgā atsteidzās arī Nīcas un Otaņķu brīvprātīgo ugunsdzēsēju vienības, mājā bija spēcīgs piedūmojums un jau dega mājas jumts lielā platībā. Ugunsdzēsēji nojauca jumtu un nodzēsa liesmas.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēmis 69 izsaukumus, dzēsti 19 ugunsgrēki, veikti 40 glābšanas darbi, bija arī desmit maldinoši izsaukumi, cilvēki ugunsgrēkos nav cietuši.

Negaisa nedarbi, Aculiecinieku foto


Sūtiet foto, video reportāžas 'DELFI Aculieciniekam' - aculiecinieks@delfi.lv vai reģistrējieties, pelniet DELFI dālderus un tieciet pie vērtīgām balvām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!